SVS Silah Ruhsat Danışmanlığı olarak, silah ruhsatı alımı ve yenileme süreçlerinde bireysel ve kurumsal müşterilerimize profesyonel danışmanlık hizmetleri sunuyoruz. Deneyimli Danışmanımız, yasal mevzuata hakimiyeti ve titiz iş takibi ile silah ruhsatı işlemlerinizi hızlı, güvenilir ve sorunsuz bir şekilde tamamlamanızı sağlar.
Hizmetlerimiz:
Silah Ruhsatı Başvurusu:
Silah Taşıma Ruhsatı
Silah Bulundurma Ruhsatı
Yivli ve Yivsiz Av Tüfeği Ruhsatı
Ruhsat Yenileme: Süresi dolan silah ruhsatlarınızın yenilenmesi işlemlerinde danışmanlık ve İş takip hizmetleri.
Gerekli Belgelerin Hazırlanması: Ruhsat başvuru ve yenileme süreçlerinde ihtiyaç duyulan tüm belgelerin eksiksiz ve doğru bir şekilde hazırlanması.
Yasal Mevzuat Danışmanlığı: Silah ruhsatı ile ilgili güncel yasal mevzuat hakkında bilgilendirme ve danışmanlık hizmetleri.
İş Takibi: Ruhsat başvuru ve yenileme süreçlerinin başından sonuna kadar sürecin titizlikle takip edilmesi ve durum bilgilendirilmesi
Neden SVS Silah Ruhsat Danışmanlığı?
Uzman Danışman: Emekli Polis olarak 14 Yıllık Silah Ruhsat Şubesinde edinilen Bilgi, Deneyim ve Tecrübe
Güvenilirlik: Yasal mevzuata uygun ve güvenilir hizmet anlayışı.
Hızlı ve Etkin Çözümler: Ruhsat işlemlerinin hızlı ve sorunsuz bir şekilde tamamlanması.
Müşteri Memnuniyeti: Müşteri odaklı hizmet anlayışı ve yüksek memnuniyet oranı.
Güncel Bilgi: Mevzuattaki değişikliklerin takibi ve müşterilere güncel bilgi sunulması.
İletişim:
Web sitesi: https://www.ssilahruhsatdanismanlik.com
Telefon: 0 532 165 8148
E-posta: svs@silahruhsatdanismanlik.com
SVS Silah Ruhsat Danışmanlığı olarak, silah ruhsatı işlemlerinizde size yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız.
Bulundurma Ruhsatı İşlemler
Silah ruhsatı almasına engel hali bulunmayan, yirmi bir yaşını doldurmuş her Türk vatandaşı bulundurmak amacıyla silah satın alabilir. Bulundurmak amacıyla silah ruhsatı almak isteyenler, ikamet ettikleri mülki amirliğe (il/ilçe valiliğine/kaymakamlığına) müracaat ederler.
Bulundurma ruhsatı, meskende veya işyerinde olmak üzere iki şekilde düzenlenebilir.
Bulundurma ruhsatlı silahların atış poligonu dahil zorunlu hallerde bir yerden başka bir yere nakli, mahallin en büyük mülki amirinin vereceği Silah Nakil Belgesi ile mümkündür. Bu belgede belirtilen gün ve güzergâh dışında silah, mesken veya işyeri dışına çıkarılamaz. Taşıt araçları işyeri veya mesken sayılmaz.
Bulundurma ruhsatlı silaha sahip kişiler, mesken veya işyerlerini daimi olarak değiştirmeleri halinde yeni adreslerini ruhsatı veren mülki amirliğe bildirerek silah nakil belgesi almak ve yeni adreslerinin kayıtlara geçirilmesini ve ruhsatına işlenmesini sağlamak zorundadırlar. Ruhsatlı silahın bulundurulacağı yeni adresin başka bir mülki sınır içinde olması halinde, silaha ait bulundurma dosyası yeni adresin bulunduğu mülki amirliğe nakledilir. Dosyanın nakledildiği mülki amirlikçe harç alınmaksızın yeniden bulundurma ruhsatı düzenlenir.
İlimizde (Eskişehir) silah bulundurma ruhsatları İlçe Kaymakamlıklarınca verilmektedir. Silah Bulundurma Ruhsat talebinde bulunacak şahısların müracaatlarını, ikamet yeri (iş yerinde bulunduracakların işyeri) itibariyle Kaymakamlıklarına yapmaları gerekmektedir.
Ayrıca jandarma sorumluluk bölgesinde ikamet etmekte olan gerçek ve tüzel kişilere ilişkin işlemler aynı esaslara göre İl Jandarma Komutanlığınca yürütüldüğünden, müracaatlarının İl Jandarma Komutanlığına yapılması gerekmektedir.
Silah Bulundurma Ruhsatı İçin,
1.İkamet Edilen Yer İtibariyle Kaymakamlık makamına Dilekçe (Başka bir şahıstan devir alınması durumunda devir eden ve alanın karşılıklı dilekçe vermesi gerekmektedir.)
2.1 Adet Biyometrik fotoğraf. ( Son 1 yıl içerisinde çekilmiş olacaktır)
3.Müracaat esnasında parmak izi alınmaktadır.
4. Silah Ruhsatı Kart Bedelinin “Türk Polis Teşkilatı Güçlendirme Vakfı Genel Müdürlüğünün Kurumsal Hesabına (T.C. Ziraat Bankasına) yatırılması gerekmektedir. (Ziraat Bankası Mobil Bankacılık Uygulamasından veya Banka Şubesine Bizzat Yatırılabilir “yatırılacak olan ücretin bağış olarak yatırılmaması gerekmektedir”)
5.Silah Ruhsatı almasında sakınca bulunmadığına dair doktor raporu. (Tam teşekküllü Devlet Hastanelerinden veya Üniversite hastanelerinden alınacak sağlık kurulu raporu) * Herhangi bir süre belirtilmemiş ise 2 yıl geçerlidir
6.Yarım kapaklı dosya.
7.Müracaat esnasında nüfus cüzdanının aslı ibraz edilecektir.
8.Başvuru sahipleri, vergi dairesinden 6183 Sayılı Kanunun 22/A maddesi kapsamında 5.000 TL'yi aşan tutarda vadesi geçmiş borcu olup olmadığını gösterir belge. (Müracaat tarihi itibariyle evrak son bir ay içinde alınmış olacaktır.
9. 5 yıllık bulundurma ruhsatı harç bedeli Maliye veznesine yatırılıp makbuz getirilecek.
NOT: İşyerinde bulundurma ruhsatı talep edenlerden yukarıda belirtilen belgelere ilaveten işyeri ruhsatı ile ortaklık veya şirket söz konusu ise yetkili kurul kararı veya muvafakat talep edilecektir.
Can Güvenliği Taşıma Ruhsatı İşlemleri
İkamet edilen yer itibariyle polis sorumluluk bölgesinde ikamet edenlerin İl Emniyet Müdürlüğüne, Jandarma sorumluluk bölgesinde ikamet edenlerin ise İl Jandarma Komutanlığına müracaat etmesi gerekmektedir.
7/a Bendi;
1. Eskişehir Valiliği, Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü, Silah ve Patlayıcı Maddeler Şube Müdürlüğüne hitaben dilekçe (Başka bir şahıstan devir alınması durumunda devir eden ve alanın karşılıklı dilekçe vermesi gerekmektedir.)
2.Yarım kapaklı dosya.
3.Müracaat esnasında nüfus cüzdanının aslı ibraz edilecektir.
4.Silah Ruhsatı almasında sakınca bulunmadığına dair doktor raporu. (Tam teşekküllü Devlet Hastanelerinden veya Üniversite hastanelerinden alınacak sağlık kurulu raporu)* Herhangi bir süre belirtilmemiş ise 2 yıl geçerlidir
5.1 Adet Biyometrik fotoğraf. ( Son 1 yıl içerisinde çekilmiş olacaktır)
6.Müracaat esnasında parmak izi alınmaktadır.
7. Silah ruhsatı kart bedelinin “Türk Polis Teşkilatı Güçlendirme Vakfı Genel Müdürlüğünün kurumsal hesabına (TC Ziraat Bankasına) yatırılması gerekmektedir. (Ziraat Bankası mobil bankacılık uygulamasından veya banka şubesine bizzat yatırılabilir. “Yatırılacak olan ücretin bağış olarak yatırılmaması gerekmektedir.
8. 5 yıllık silah taşıma ruhsatı harç bedeli Maliye veznesine yatırılıp makbuz getirilecek.
9.Dilekçe ekinde, can güvenliğinin hangi nedenle tehlikede olduğunu belirten belgeler ibraz edilecektir.
7/b bendi; (Şehit Yakınları)
1. Eskişehir Valiliği, Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü, Silah ve Patlayıcı Maddeler Şube Müdürlüğüne hitaben dilekçe (Başka bir şahıstan devir alınması durumunda devir eden ve alanın karşılıklı dilekçe vermesi gerekmektedir.)
2.Yarım kapaklı dosya.
3.Müracaat esnasında nüfus cüzdanının aslı ibraz edilecektir.
4.Silah Ruhsatı almasında sakınca bulunmadığına dair doktor raporu. (Tam teşekküllü Devlet Hastanelerinden veya Üniversite hastanelerinden alınacak sağlık kurulu raporu)* Herhangi bir süre belirtilmemiş ise 2 yıl geçerlidir
5. 1 Adet Biyometrik fotoğraf. ( Son 1 yıl içerisinde çekilmiş olacaktır)
6. Müracaat esnasında parmak izi alınmaktadır.
7. Silah ruhsatı kart bedelinin “Türk Polis Teşkilatı Güçlendirme Vakfı Genel Müdürlüğünün kurumsal hesabına (TC Ziraat Bankasına) yatırılması gerekmektedir. (Ziraat Bankası mobil bankacılık uygulamasından veya banka şubesine bizzat yatırılabilir. “Yatırılacak olan ücretin bağış olarak yatırılmaması gerekmektedir.
8. Başvuru sahipleri vergi dairesinden 6183 Sayılı Kanunun 22/A maddesi kapsamında 5.000 TL'yi aşan tutarda vadesi geçmiş borcu olup olmadığını gösterir belge. (Müracaat tarihi itibariyle evrak son bir ay içinde alınmış olacaktır.
9. İç güvenlik ve asayişin sağlanmasına yönelik olay nedeniyle şehit olduğunu gösterir belge
NOT: Şehit Yakınlarına Düzenlenecek Olan Ruhsatlar Süresiz Olarak Düzenlenmektedir.
Aslı getirilmeyen bütün evraklar noterden tasdikli olacaktır.
KAMU GÖREVLİSİ TAŞIMA RUHSATI İŞLEMLERİ
Kamu Görevlisi Taşıma Ruhsatı İşlemleri (8.Madde)
İkamet edilen yer itibariyle polis sorumluluk bölgesinde ikamet edenlerin İl Emniyet Müdürlüğüne, Jandarma sorumluluk bölgesinde ikamet edenlerin ise İl Jandarma Komutanlığına müracaat etmesi gerekmektedir. (Ancak emekli emniyet teşkilatı personelinin ikamet yeri jandarma olsa dahi ruhsat işlemleri polis birimlerince, askeri personellerin de kuvvet komutanlıklarınca yapılmaktadır.)
MÜRACAAT ESNASINDA İSTENEN BELGELER
Valilik Makamına hitaben dilekçe (Başka bir şahıstan devir alınması durumunda devir eden ve alanın karşılıklı dilekçe vermesi gerekmektedir.)
Yarım kapaklı dosya.
Müracaat esnasında nüfus cüzdanının aslı ibraz edilecektir.
1(Bir) Adet Biyometrik fotoğraf ( Son 1 yıl içerisinde çekilmiş olacaktır)
Görev Belgesi (mühürlü/e-imzalı, açık kimlik dökümlü, müracaat tarihi itibariyle 1 ayı geçmemiş olacak)
Müracaat esnasında parmak izi alınmaktadır.
Tabanca satış senedi(Zati Silah Müracaatları için)
Silah Ruhsatı Kart Bedelinin “Türk Polis Teşkilatı Güçlendirme Vakfı Genel Müdürlüğünün Kurumsal Hesabına (T.C. Ziraat Bankasına ) yatırılması gerekmektedir. (Ziraat Bankası Mobil Bankacılık Uygulamasından veya Banka Şubesine Bizzat Yatırılabilir “yatırılacak olan ücretin bağış olarak yatırılmaması gerekmektedir”)
Silah Ruhsatı almasında sakınca bulunmadığına dair doktor raporu. (Tam teşekküllü Devlet Hastanelerinden veya Üniversite hastanelerinden alınacak sağlık kurulu raporu) "Özel Hastanelerden alınacak Sağlık Kurulu Raporları geçerli değildir."
Silah devir işlemlerinde; devir alınacak silaha ait ruhsatın Silah Taşıma Ruhsatı olması ve Silah Taşıma Ruhsatının geçerlilik süresinin devam ediyor olması halinde devir alınacak silahın görgü tespitinin yapılabilmesi için silahın müracaat esnasında getirilmesi gerekmektedir.
Yukarıda belirtilen müracaat esnasında istenilen evraklardan; Sağlık Raporu aşağıda belirtilen unvan/mesleklere göre farklılık göstermektedir.
VERİLİŞ MADDESİ
KAMU GÖREVLİLERİ
SAĞLIK RAPORU
8/A-1
Cumhurbaşkanı, Başbakan, Cumhurbaşkanı Yardımcıları, Bakanlar, Yasama Organı Üyeleri ve Bakan Yardımcıları ile bu görevlerde bulunmuş olanlara,
İSTENMEZ
8/A-2
Valiler ile Bakanlık merkez ve taşra teşkilatında görev yapan mülki idare amirliği hizmetleri sınıfına dahil diğer görevlilere,
İSTENMEZ
8/A-3
Hakim, cumhuriyet başsavcısı, cumhuriyet savcısı ile bu meslekten sayılanlara, (Bu meslekten sayılanlar Sayıştay Başkanı, Sayıştay Daire Başkanları, Sayıştay Üyeleri, Sayıştay Denetçileri, Sayıştay Başsavcıları ve Savcıları olarak belirlenmiştir.)
İSTENMEZ
8/A-4
Emniyet Hizmetleri Sınıfı Personeli, Çarşı ve Mahalle Bekçileri
İSTENMEZ
8/A-4
Orman Muhafaza Memurları
İSTENMEZ
8/A-4
Gümrükler Muhafaza Genel Müdürü, Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı, Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğünde Daire Başkanı, Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü, Gümrük ve Ticaret Bölge Müdür Yardımcısı, Gümrük Müdürü, Gümrük Muhafaza, Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürü, Gümrük Müdür Yardımcısı, Gümrük Muhafaza Bölge Amiri, Gümrük muhafaza hizmetlerini yürüten Gümrük ve Ticaret Denetmeni ile Gümrük ve Ticaret Denetmen Yardımcısı, Gümrük Muhafaza Kısım Amiri ve Gümrük Muhafaza Memurları
İSTENMEZ
8/A-4
Orman Bakanlığı kadrosunda görevli Merkez veya Taşra teşkilatında Orman Yüksek Mühendisi, Orman Mühendisi
İSTENİR
8/A-4
Çiftçi Mallarını Koruma Bekçileri
İSTENİR
8/B-1
Köy ve mahalle muhtarlarına (demirbaşa kayıtlı veya aldırılacak zati silahları için)
İSTENİR
8/B-2
Açık denizlerde sefer yapan gemilerin 6762 sayılı Türk Ticaret Kanununun 1467 nci maddesindeki yetkileri bulunan gemi kaptanlarına (bu görevlerinin devamı süresince demirbaşa kayıtlı silahlarını taşıyabilirler),
İSTENİR
8/C-1
Özel güvenlik teşkilatı kurulmayan kurum ve kuruluşlarda görevli bekçilere (görev yerinin dışına çıkarmamak şartıyla, görev sırasında demirbaş silahlarını taşıyabilirler),
İSTENİR
8/C-2
Elektrik enerjisi yüksek gerilim (enterkonnekte) hatların kontrol, bakım ve onarım işlerinde çalışanlara (meskun bölgeler dışında görev yaptıkları sırada demirbaşa kayıtlı silahları taşıyabilirler),
İSTENİR
8/C-3
Radyolink, telsiz, uydu, yer istasyonu, kuran-portör, havai hat, santral, şantiye ve benzeri posta ve telekomünikasyon tesislerinin yapım, işletme, bakım, onarım ve muhafazası ile bu tesislere ait bina ve yolların onarım işlerinde görevli yüksek mühendis, mühendis, mimar, eksper, teknisyen, hat bakıcısı, şoför, şoför dağıtıcısı, muhafız, şehirlerarası seyyar memur ve posta dağıtıcısı unvanları ile çalışanlara (meskun bölgeler dışında görev yaptıkları sırada demirbaşa kayıtlı silahları taşıyabilirler),
İSTENİR
8/C-4
TRT Kurumu Genel Müdürlüğü radyo ve televizyon verici istasyonları ile radyolink istasyonlarında ve enerji nakil hatlarında çalışan başteknisyen ve teknisyenlerle bu tesislerin bakım, onarım ve muhafaza hizmetlerini yürüten başmühendis, mühendis, uzman, başteknisyen, şefteknisyen ve teknisyenlere (meskun bölgeler dışında görev yaptıkları sırada demirbaşa kayıtlı silahları taşıyabilirler),
İSTENİR
8/C-5
Genel Müdürlüğe ait röle istasyonlarında görevli başteknisyen, şefteknisyen ve teknisyenlerle tesislerin bakım, onarım ve muhafaza hizmetlerini yürüten başmühendis, mühendis, uzman, başteknisyen, şefteknisyen ve teknisyenlere (meskun bölgeler dışında görev yaptıkları sırada demirbaşa kayıtlı silahları taşıyabilirler),
İSTENİR
8/C-6
Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğüne bağlı hava liman ve meydanlarının merkezlerinden uzakta bulunan VOR-NDB-DME ve Rd/link-Rd/FAR gibi seyrüsefer yardımcı cihaz istasyonlarında görev yapan teknik personele (meskun bölgeler dışında görev yaptıkları sırada demirbaşa kayıtlı silahları taşıyabilirler),
İSTENİR
8/C-7
Ceza infaz kurumu başkontrolörleri ve kontrolörlerine, birinci ve ikinci müdürlerine, idare memurları ile denetimli serbestlik müdür ve müdür yardımcılarına,
İSTENİR
8/C-8
Adalet Bakanlığına bağlı taşradaki adliye binaları ve cezaevlerinin korunması ile görevli bekçiler ve hizmet aracı şoförlerine (görev yerinde ve görev başında demirbaşa kayıtlı silahlarını taşıyabilirler),
İSTENİR
8/C-9
İnfaz ve koruma başmemurları ile infaz ve koruma memurlarına (ceza ve tevkifevleri dışında demirbaşa kayıtlı veya zati silahlarını taşıyabilirler),
İSTENİR
8/C-10
Bakanlık merkez birimlerinde görev yapan ve bakanlıklarınca uygun görülen hizmet aracı şoförlerine (görev yerinde ve görev başında demirbaşa kayıtlı silahlarını taşıyabilirler),
İSTENİR
8/C-11
Bilfiil görev yaptıkları sırada demirbaşa kayıtlı silahları taşımaları kaydıyla Devlet Demir Yollarına ait trenlerin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki illere gidiş ve gelişlerinde görev yapan makinist, trenşef ve gardfrenlere,
İSTENİR
8/C-12
Bilfiil görev yaptıkları sırada demirbaşa kayıtlı silahları taşımaları kaydıyla Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Atıcılık ve Avcılık Federasyonu atış malzemelerinin nakil, muhafaza ve dağıtımından sorumlu kadrolu personeline,
İSTENİR
8/D-1
2004 sayılı İcra ve İflas Kanununa göre, Adalet Bakanlığınca atanan icra müdürleri ile icra müdür yardımcıları ve bunların bulunmadığı yerlerde aynı Kanunun 1 inci maddesine istinaden bu görevi ifa eden kişilere (memuriyet görevlerinin devamı süresince demirbaşa kayıtlı silahları veya varsa zati silahlarını taşıyabilirler),
İSTENİR
8/D-2
Veznedarlara (görevleri sırasında ve görev mahallinde demirbaşa kayıtlı silahları taşıyabilirler),
İSTENİR
8/D-3
Tahsildarlara (bilfiil görev yaptıkları sırada demirbaşa kayıtlı silahları taşıyabilirler).
İSTENİR
8/E-1
Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Sekreteri, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Sekreter Yardımcıları veya bu görevde bulunmuş olanlara
İSTENMEZ
8/E-2
Sayıştay Başkan ve üyeleri, müsteşar, Bakanlar Kurulu Sekreteri ve bu görevde bulunmuş olanlara, Başbakanlık ve bakanlıklara bağlı teftiş ve denetim görevi ifa eden kurul başkanları ve bu görevde bulunmuş olanlara, Başbakanlık ve bakanlıklara bağlı veya ilgili kurum ve kuruluşların başkanları ile müsteşar yardımcısı, Başbakan başmüşaviri ve bu görevde bulunmuş olanlara, 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ve 3 sayılı Üst Kademe Yöneticileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Atama Usullerine Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine istinaden ataması yapılan genel müdür ve bu görevde bulunmuş olanlara, Büyükşehir belediyelerine bağlı olarak kanunla kurulan ve kamu tüzel kişiliğine haiz kuruluşların genel müdür ve bu görevde bulunmuş olanlara,
İSTENMEZ
8/E-3
Cumhurbaşkanlığı merkez teşkilatında Cumhurbaşkanı özel kalem müdürü, başdanışmanı, danışmanı, idari işler başkan yardımcısı, genel müdür, daire başkanı ve idari işler başkanı özel kalem müdürüne, Devlet Denetleme Kurulu Başkanı ve üyelerine, Cumhurbaşkanlığına bağlı kurum ve kuruluşlarının en üst yöneticilerine, Cumhurbaşkanlığı ofis başkanlarına, bu görevlerde bulunmuş olanlara; TBMM Başkanı, Cumhurbaşkanı Yardımcıları ve bakanlıklar özel kalem müdürlerine
İSTENMEZ
8/E-4
Cumhurbaşkanlığı, bakanlıklar ve merkezi yönetim kapsamında yer alan diğer kamu kurum ve kuruluşları ile kamu iktisadi teşebbüslerinde asli görevleri ve kadroları teftiş ve denetim olan, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu kapsamında (I) sayılı cetvelde belirtilen genel bütçeli idarelerde ülke genelinde denetim görevi yapan kamu görevlileri ile savunma sanayi uzmanlarına, Sayıştay başraportör, raportör, başsavcı, savcı, denetçi ve denetçi yardımcılarına
İSTENMEZ
8/E-5
Büyükelçi, elçi, daimi temsilci, daimi temsilci yardımcısı, başkonsolos, başkonsolos yardımcısı, konsolos ve muavin konsolos olarak görev yapmış olanlardan halen Dışişleri Bakanlığı kadrosunda çalışanlara
İSTENMEZ
8/E-6
Sermayesinin yarısından fazlası Devlete ait olan kamu iktisadi teşebbüsleri ile sermayesinin tamamı Devlete ait olan anonim şirketlerin yönetim kurulu başkan ve üyeleri ile genel müdür ve yardımcılarına
İSTENİR
8/E-7
Karayolları bölge müdürleri, bölge müdür yardımcıları ve şube şeflerine (görevlerinin devamı süresince demirbaşa kayıtlı silahları veya varsa zati silahlarını taşıyabilirler),
İSTENİR
8/E-8
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Sermaye Piyasası Kurulu, Rekabet Kurulu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, Kamu İhale Kurulu, Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurulu, Kişesel Verileri Koruma Kurulu, Nükleer Düzenleme Kurulu, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurulu ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu başkan ve üyelerine,
İSTENİR
8/E-9
Belediye başkanları, il genel meclisi ve büyükşehir belediye meclisi üyelerine, ( 2972 sayılı Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanun hükümlerine göre seçimle bu görevlere gelmiş olma şartı aranır. )
İSTENİR
8/E-10
Emniyet Genel Müdürlüğü kadrolarında çalışan emniyet hizmetleri sınıfı personeli dışındaki diğer personele, (Emniyet Teşkilatında, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 4’üncü maddesi birinci fıkrasının (A) ve (B) bentlerine göre istihdam edilen memur ve sözleşmeli personel ile sürekli işçi kadrolarında bulunanlar bu kapsamda değerlendirilebilecektir. ), (Belediye Başkanlığı kadrosunda işçi olarak çalışmakta iken 6111 sayılı Kanun kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü kadrosuna sürekli işçi olarak atanan kadrolu işçilere de bu bende göre kamu görevlisi silah taşıma ruhsatı verilebilecektir.) *KHK ile kadroya geçen sürekli işçilerden ve engelli kadrosundan girenlerden sağlık raporu istenecektir.
İSTENMEZ (Ancak sınıf veya kurum değiştirmek suretiyle bu kapsama girenlerden sağlık raporu istenecektir. )
8/E-11
İçişleri Bakanlığı merkez kadrolarında görevli genel müdür yardımcıları, başkanlar ve daire başkanlarına.
İSTENİR
8/E-12
Bilfiil görev yaptıkları sırada demirbaşa kayıtlı silahları taşımaları kaydıyla defterdar ve mal müdürlerine,
İSTENİR
8/E-13
Bilfiil görev yaptıkları sırada demirbaşa kayıtlı silahları taşımaları kaydıyla Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı bölge müdürleri, bölge müdür yardımcıları ve il müdürleri ile aynı Genel Müdürlüğün bölge ve il müdürlüklerinde arazide kontrollük görevi yapan kadrolu teknik personele,
İSTENİR
8/E-14
Millî Savunma Bakanlığı Akaryakıt İkmal ve NATO POL Tesisleri İşletme Başkanlığı Başkan, başkan yardımcıları, daire başkanları, bölge müdürleri, işletme müdürleri, tank çiftlikleri başteknisyenleri ve pompa istasyonları başteknisyenlerine,
İSTENİR
8/E-15
442 sayılı Köy Kanununun 74 üncü maddesine göre görevlendirilen güvenlik korucularından hâlihazırda görevde bulunanlara (en fazla bir adet silah için)
İSTENİR
8/E-16
Cumhurbaşkanlığı Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyon Başkanı, üyeleri ve bu görevde bulunmuş olanlara,
İSTENİR
8/E-17
Büyükşehir belediyesi genel sekreteri, il özel idaresi genel sekreteri ve bu görevde bulunmuş olanlara,
İSTENİR
8/E-18
Milli Savunma Üniversitesi rektör ve rektör yardımcılarına,
İSTENİR
8/E-19
Milli Savunma Bakanlığı merkez teşkilatında görev yapan genel müdür yardımcıları, müstakil daire başkanları ile daire başkanlarına,
İSTENİR
FAHRİ KONSOLOSLAR (Md.9/b)
(Yurdumuzda ikamet eden ve başka bir ülkenin fahri temsilciliğini yapan ve bu görevleri Dışişleri Bakanlığınca teyit edilen T.C. vatandaşları)
İkamet edilen yer itibariyle polis sorumluluk bölgesinde ikamet edenlerin İl Emniyet Müdürlüğüne, Jandarma sorumluluk bölgesinde ikamet edenlerin ise İl Jandarma Komutanlığına müracaat etmesi gerekmektedir.
Silah Taşıma Ruhsatı İçin İstenen Belgeler
Valilik Makamına hitaben dilekçe (Başka bir şahıstan devir alınması durumunda devir eden ve alanın karşılıklı dilekçe vermesi gerekmektedir.)
Yarım kapaklı dosya.
Silah ruhsatı alınmasında sakınca bulunmadığına dair Tam Teşekküllü Devlet Hastanesinden alınmış rapor Herhangi bir süre belirtilmemiş ise 2 yıl geçerlidir.
1 Adet Biyometrik fotoğraf. ( Son 1 yıl içerisinde çekilmiş olacaktır)
Müracaat esnasında parmak izi alınmaktadır.
Silah Ruhsatı Kart Bedelinin “Türk Polis Teşkilatı Güçlendirme Vakfı Genel Müdürlüğünün Kurumsal Hesabına (T.C. Ziraat Bankasına ) yatırılması gerekmektedir. (Ziraat Bankası Mobil Bankacılık Uygulamasından veya Banka Şubesine Bizzat Yatırılabilir “yatırılacak olan ücretin bağış olarak yatırılmaması gerekmektedir”)
5 yıllık silah taşıma ruhsatı harç bedeli Maliye veznesine yatırılıp makbuz getirilecek.
Şahsın görev ve silah taşıma ruhsatı talebi ile ilgili Dışişleri Bakanlığından halen fahri temsilciliğinin devam ettiğine dair yazı. (Müracaat tarihi itibariyle evraklar son bir ay içinde alınmış olacak)
Silah ruhsat Müracaatlarında, taşıma süresi dolan veya bulundurma ruhsatlı silahlar, silah nakil belgesi alınmak suretiyle tespit için şubeye getirilecektir. MKE AŞ.’den yeni silah alınması halinde ise 60 gün içinde fatura ile birlikte getirilecektir. *60 günlük süre aşılırsa adli işlem yapılır.
Başvuru sahipleri vergi dairesinden 6183 Sayılı Kanunun 22/A maddesi kapsamında 5.000 TL'yi aşan tutarda vadesi geçmiş borcu olup olmadığını gösterir belge. (Müracaat tarihi itibariyle evrak son bir ay içinde alınmış olacaktır.
Aslı getirilmeyen bütün evraklar noterden tasdikli olacaktır.
GÖREVE BAĞLI BASIN KARTI, SÜREKLİ BASIN KARTI VEYA BASIN ŞEREF KARTI SAHİPLERİ (Md.9/c)
Valilik Makamına hitaben dilekçe (Başka bir şahıstan devir alınması durumunda devir eden ve alanın karşılıklı dilekçe vermesi gerekmektedir.)
Yarım kapaklı dosya.
Müracaat esnasında nüfus cüzdanının aslı ibraz edilecektir.
Silah ruhsatı alınmasında sakınca bulunmadığına dair (Tam teşekküllü Devlet Hastanelerinden veya Üniversite hastanelerinden alınacak sağlık kurulu raporu) * Herhangi bir süre belirtilmemiş ise 2 yıl geçerlidir
1 Adet Biyometrik fotoğraf. ( Son 1 yıl içerisinde çekilmiş olacaktır)
Müracaat esnasında parmak izi alınmaktadır.
Silah Ruhsatı Kart Bedelinin “Türk Polis Teşkilatı Güçlendirme Vakfı Genel Müdürlüğünün Kurumsal Hesabına (T.C. Ziraat Bankasına ) yatırılması gerekmektedir. (Ziraat Bankası Mobil Bankacılık Uygulamasından veya Banka Şubesine Bizzat Yatırılabilir “yatırılacak olan ücretin bağış olarak yatırılmaması gerekmektedir”)
5 yıllık silah taşıma ruhsatı harç bedeli Maliye veznesine yatırılıp makbuz getirilecek
Göreve bağlı basın kartı, sürekli basın kartı ve basın şeref kartı fotokopisi. (müracaat esnasında aslı ibraz edilecektir)
Silah ruhsat Müracaatlarında, Taşıma süresi dolan veya bulundurma ruhsatlı silahlar, silah nakil belgesi alınmak suretiyle tespit için şubeye getirilecektir. MKE AŞ.’den yeni silah alınması halinde ise 60 gün içinde fatura ile birlikte getirilecektir. *60 günlük süre aşılırsa adli işlem yapılır.
Başvuru sahipleri vergi dairesinden 6183 Sayılı Kanunun 22/A maddesi kapsamında 5.000-TL'yi aşan tutarda vadesi geçmiş borcu olup olmadığını gösterir belge. (Müracaat tarihi itibariyle evrak son bir ay içinde alınmış olacaktır.)
Aslı getirilmeyen bütün evraklar noterden tasdikli olacaktır.
KUYUMCULAR (Md.9/d)
İkamet edilen yer itibariyle polis sorumluluk bölgesinde ikamet edenlerin İl Emniyet Müdürlüğüne, Jandarma sorumluluk bölgesinde ikamet edenlerin ise İl Jandarma Komutanlığına müracaat etmesi gerekmektedir.
Valilik Makamına hitaben dilekçe (Başka bir şahıstan devir alınması durumunda devir eden ve alanın karşılıklı dilekçe vermesi gerekmektedir.)
Yarım kapaklı dosya.
Müracaat esnasında nüfus cüzdanının aslı ibraz edilecektir.
Silah Ruhsatı almasında sakınca bulunmadığına dair doktor raporu. (Tam teşekküllü Devlet Hastanelerinden veya Üniversite hastanelerinden alınacak sağlık kurulu raporu) * Herhangi bir süre belirtilmemiş ise 2 yıl geçerlidir
1 Adet Biyometrik fotoğraf. ( Son 1 yıl içerisinde çekilmiş olacaktır)
Müracaat esnasında parmak izi alınmaktadır.
Silah Ruhsatı Kart Bedelinin “Türk Polis Teşkilatı Güçlendirme Vakfı Genel Müdürlüğünün Kurumsal Hesabına (T.C. Ziraat Bankasına ) yatırılması gerekmektedir. (Ziraat Bankası Mobil Bankacılık Uygulamasından veya Banka Şubesine Bizzat Yatırılabilir “yatırılacak olan ücretin bağış olarak yatırılmaması gerekmektedir”)
5 yıllık silah taşıma ruhsatı harç bedeli Maliye veznesine yatırılıp makbuz getirilecek.
İşyeri açma ve çalıştırma ruhsatı (İşyeri açma ve çalıştırma ruhsatına tabi olunmaması halinde buna ilişkin belge ve işletme/faaliyet izin belgesi) aslı ile birlikte fotokopisi veya noter tasdikli örneği getirilecek.
Yaptığı iş kolu ile ilgili olarak faal vergi mükellefi olduğuna dair vergi dairesi yazısı.(Müracaat tarihi itibariyle evrak son bir ay içinde alınmış olacaktır.)
Şahıs olarak faaliyet göstermesi durumunda ticaret sicil müdürlüğünden veya esnaf sanatkârlar sicil müdürlüğünden güncel kayıt belgesi
Şirket olarak faaliyet gösterilmesi halinde, şirketin tüm yönetici ve tüm ortaklarını gösterir Ticaret Sicil Müdürlüğü yazısı
Stok veya emtianın bulunduğunu gösterir geriye dönük bir yıl içinde düzenlenen vergi dairesinden alınmış yoklama fişi
Kuyumculuk faaliyetinden dolayı kayıtlı olduğuna dair oda kayıt belgesi (Müracaat tarihi itibariyle evrak son bir ay içinde alınmış olacaktır.)
Silah ruhsat Müracaatlarında, Taşıma süresi dolan veya bulundurma ruhsatlı silahlar, silah nakil belgesi alınmak suretiyle tespit için şubeye getirilecektir. MKE AŞ.’den yeni silah alınması halinde ise 60 gün içinde fatura ile birlikte getirilecektir. *60 günlük süre aşılırsa adli işlem yapılır.
Başvuru sahipleri vergi dairesinden 6183 Sayılı Kanunun 22/A maddesi kapsamında 5.000-TL'yi aşan tutarda vadesi geçmiş borcu olup olmadığını gösterir belge. (Müracaat tarihi itibariyle evrak son bir ay içinde alınmış olacaktır.)
Şirket faaliyetinden dolayı müracaat edenlerden en fazla iki kişiye silah taşıma ruhsatı verilebileceğinden, kimlerin silah ruhsatı alacağına dair yönetim kurulu veya müdürler kurulu kararı,
Aslı getirilmeyen bütün evraklar noterden tasdikli olacaktır.
NOT: Kuyumculuk işi şirket olarak yapılıyorsa en fazla iki kişi olmak kaydıyla şirketin hem ortağı hem de müdürü veya yönetim kurulu üyesi olunması gerekmektedir.
BANKALARIN GENEL MÜDÜR VE YARDIMCILARI, BÖLGE MÜDÜRLERİ İLE 4389 SAYILI BANKALAR KANUNUNDA TANIMI YAPILMIŞ OLAN ŞUBELERİN MÜDÜRLERİ (Md.9/f)
İkamet edilen yer itibariyle polis sorumluluk bölgesinde ikamet edenlerin İl Emniyet Müdürlüğüne, Jandarma sorumluluk bölgesinde ikamet edenlerin ise İl Jandarma Komutanlığına müracaat etmesi gerekmektedir.
Valilik Makamına hitaben dilekçe (Başka bir şahıstan devir alınması durumunda devir eden ve alanın karşılıklı dilekçe vermesi gerekmektedir.)
Yarım kapaklı dosya.
Müracaat esnasında nüfus cüzdanının aslı ibraz edilecektir.
Silah Ruhsatı almasında sakınca bulunmadığına dair doktor raporu. (Tam teşekküllü Devlet Hastanelerinden veya Üniversite hastanelerinden alınacak sağlık kurulu raporu) * Herhangi bir süre belirtilmemiş ise 2 yıl geçerlidir
1 Adet Biyometrik fotoğraf. ( Son 1 yıl içerisinde çekilmiş olacaktır)
Müracaat esnasında parmak izi alınmaktadır.
Silah Ruhsatı Kart Bedelinin “Türk Polis Teşkilatı Güçlendirme Vakfı Genel Müdürlüğünün Kurumsal Hesabına (T.C. Ziraat Bankasına ) yatırılması gerekmektedir. (Ziraat Bankası Mobil Bankacılık Uygulamasından veya Banka Şubesine Bizzat Yatırılabilir “yatırılacak olan ücretin bağış olarak yatırılmaması gerekmektedir”)
5 yıllık silah taşıma ruhsatı harç bedeli Maliye veznesine yatırılıp makbuz getirilecek
Yetkili birim amiri tarafından imzalanmış görev belgesi. (Müracaat tarihi itibariyle evrak son bir ay içinde alınmış olacaktır.)
Ticaret sicil müdürlüğünden görev durumunu gösterir belge
Silah ruhsat Müracaatlarında, Taşıma süresi dolan veya bulundurma ruhsatlı silahlar, silah nakil belgesi alınmak suretiyle tespit için şubeye getirilecektir. MKE AŞ.’den yeni silah alınması halinde ise 60 gün içinde fatura ile birlikte getirilecektir. *60 günlük süre aşılırsa adli işlem yapılır.
Başvuru sahipleri vergi dairesinden 6183 Sayılı Kanunun 22/A maddesi kapsamında 5.000-TL'yi aşan tutarda vadesi geçmiş borcu olup olmadığını gösterir belge. (Müracaat tarihi itibariyle evrak son bir ay içinde alınmış olacaktır.)
Aslı getirilmeyen bütün evraklar noterden tasdikli olacaktır.
PİLOTLUK YAPANLAR (Md.9/g)
İkamet edilen yer itibariyle polis sorumluluk bölgesinde ikamet edenlerin İl Emniyet Müdürlüğüne, Jandarma sorumluluk bölgesinde ikamet edenlerin ise İl Jandarma Komutanlığına müracaat etmesi gerekmektedir.
Valilik Makamına hitaben dilekçe (Başka bir şahıstan devir alınması durumunda devir eden ve alanın karşılıklı dilekçe vermesi gerekmektedir.)
Yarım kapaklı dosya.
Müracaat esnasında nüfus cüzdanının aslı ibraz edilecektir.
Silah Ruhsatı almasında sakınca bulunmadığına dair doktor raporu. (Tam teşekküllü Devlet Hastanelerinden veya Üniversite hastanelerinden alınacak sağlık kurulu raporu) * Herhangi bir süre belirtilmemiş ise 2 yıl geçerlidir
1 Adet Biyometrik fotoğraf. ( Son 1 yıl içerisinde çekilmiş olacaktır)
Müracaat esnasında parmak izi alınmaktadır.
Silah Ruhsatı Kart Bedelinin “Türk Polis Teşkilatı Güçlendirme Vakfı Genel Müdürlüğünün Kurumsal Hesabına (T.C. Ziraat Bankasına ) yatırılması gerekmektedir. (Ziraat Bankası Mobil Bankacılık Uygulamasından veya Banka Şubesine Bizzat Yatırılabilir “yatırılacak olan ücretin bağış olarak yatırılmaması gerekmektedir”)
5 yıllık silah taşıma ruhsatı harç bedeli Maliye veznesine yatırılıp makbuz getirilecek.
Kurum yazısı,
Pilotluk lisansı aslı ile birlikte fotokopisi.
Silah ruhsat Müracaatlarında, Taşıma süresi dolan veya bulundurma ruhsatlı silahlar, silah nakil belgesi alınmak suretiyle tespit için şubeye getirilecektir. MKE AŞ.’den yeni silah alınması halinde ise 60 gün içinde fatura ile birlikte getirilecektir. *60 günlük süre aşılırsa adli işlem yapılır.
Başvuru sahipleri vergi dairesinden 6183 Sayılı Kanunun 22/A maddesi kapsamında 5.000-TL'yi aşan tutarda vadesi geçmiş borcu olup olmadığını gösterir belge. (Müracaat tarihi itibariyle evrak son bir ay içinde alınmış olacaktır.)
Aslı getirilmeyen bütün evraklar noterden tasdikli olacaktır.
YILLIK NET SATIŞLARI (CİROSU) 170.000.000 ₺ OLAN VEYA KURUMLAR VERGİSİ 2.750.000 ₺ OLAN VEYA GELİR VERGİSİ 1.400.000 ₺ OLAN KİŞİLER, GERÇEK KİŞİ TACİRLER VE ANONİM ŞİRKETLERİN YÖNETİM KURULU, BAŞKAN VE ÜYELERİ İLE, LİMİTED VE SERMAYESİ PAYLARA BÖLÜNMÜŞ KOMANDİT ŞİRKETLERİNİN İDARE VE TEMSİLİNDEN SORUMLU ORTAKLARI, TARIM SATIŞ KOOPERATİFLERİ VE TARIM SATIŞ KOOPERATİFLERİ BİRLERİ İLE TÜRKİYE TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİ MERKEZ BİRLİĞİNİN YÖNETİM KURULU BAŞKAN VE ÜYELERİ İLE GENEL MÜDÜR VE GENEL MÜDÜR YARDIMCILARINA (Md.9/h)
İkamet edilen yer itibariyle polis sorumluluk bölgesinde ikamet edenlerin İl Emniyet Müdürlüğüne, Jandarma sorumluluk bölgesinde ikamet edenlerin ise İl Jandarma Komutanlığına müracaat etmesi gerekmektedir.
Valilik Makamına hitaben dilekçe (Başka bir şahıstan devir alınması durumunda devir eden ve alanın karşılıklı dilekçe vermesi gerekmektedir.)
Yarım kapaklı dosya.
Müracaat esnasında nüfus cüzdanının aslı ibraz edilecektir.
Silah Ruhsatı almasında sakınca bulunmadığına dair doktor raporu. (Tam teşekküllü Devlet Hastanelerinden veya Üniversite hastanelerinden alınacak sağlık kurulu raporu) * Herhangi bir süre belirtilmemiş ise 2 yıl geçerlidir
1 Adet Biyometrik fotoğraf. ( Son 1 yıl içerisinde çekilmiş olacaktır)
Müracaat esnasında parmak izi alınmaktadır.
Silah Ruhsatı Kart Bedelinin “Türk Polis Teşkilatı Güçlendirme Vakfı Genel Müdürlüğünün Kurumsal Hesabına (T.C. Ziraat Bankasına ) yatırılması gerekmektedir. (Ziraat Bankası Mobil Bankacılık Uygulamasından veya Banka Şubesine Bizzat Yatırılabilir “yatırılacak olan ücretin bağış olarak yatırılmaması gerekmektedir”)
5 yıllık silah taşıma ruhsatı harç bedeli Maliye veznesine yatırılıp makbuz getirilecek.
Yıllık net satış tutarını (ciro) gösterir vergi dairesi yazısı (Serbest bölge veya başka bir nedenle vergiye tabi olunmaması halinde yeminli mali müşavir yazısı),(Müracaat tarihi itibariyle evrak son bir ay içinde alınmış olacaktır.) (2025 yılı müracaatları için 2024 yılı net satış tutarı 170.000.000 ₺ dir)
Faal vergi mükellefi olduğuna dair vergi dairesi yazısı.(Müracaat tarihi itibariyle evrak son bir ay içinde alınmış olacaktır.)
Şirket olarak faaliyet gösterilmesi halinde, şirketin tüm yönetici ve tüm ortaklarını gösterir Ticaret Sicil Müdürlüğü yazısı, (silah ruhsatı müracaatında bulunacak şahsın, net satış tutarı veya vergi miktarının ulaşıldığı dönem içerisinde şirkette görevli olunması gerekmektedir.)
Şahıs olarak faaliyet göstermesi durumunda Ticaret Sicil Müdürlüğünden veya Esnaf Sanatkarlar Sicil Müdürlüğünden güncel kayıt belgesi
Oda Kayıt Belgesi (Müracaat tarihi itibariyle evrak son bir ay içinde alınmış olacaktır.)
Silah ruhsat Müracaatlarında, Taşıma süresi dolan veya bulundurma ruhsatlı silahlar, silah nakil belgesi alınmak suretiyle tespit için şubeye getirilecektir. MKE AŞ.’den yeni silah alınması halinde ise 60 gün içinde fatura ile birlikte getirilecektir. *60 günlük süre aşılırsa adli işlem yapılır.
Başvuru sahipleri, vergi dairesinden 6183 Sayılı Kanunun 22/A maddesi kapsamında 5.000-TL'yi aşan tutarda vadesi geçmiş borcu olup olmadığını gösterir belge. (Müracaat tarihi itibariyle evrak son bir ay içinde alınmış olacaktır.)
Aslı getirilmeyen bütün evraklar noterden tasdikli olacaktır.
NOT : Tacir olmayan gerçek kişilerden Ticaret Sicil Müdürlüğü Yazısı ve Oda Kayıt Belgesi istenmeyecektir.
YILLIK KURUMLAR VERGİSİ ÖDENDİĞİNE DAİR 2.750.000 ₺ OLAN YA DA YILLIK GELİR VERGİSİ ÖDENDİĞİNE DAİR 1.400.000 ₺ OLAN GERÇEK VEYA TÜZEL KİŞİLER (Md.9/h)
İkamet edilen yer itibariyle polis sorumluluk bölgesinde ikamet edenlerin İl Emniyet Müdürlüğüne, Jandarma sorumluluk bölgesinde ikamet edenlerin ise İl Jandarma Komutanlığına müracaat etmesi gerekmektedir.
Valilik Makamına hitaben dilekçe (Başka bir şahıstan devir alınması durumunda devir eden ve alanın karşılıklı dilekçe vermesi gerekmektedir.)
Yarım kapaklı dosya.
Müracaat esnasında nüfus cüzdanının aslı ibraz edilecektir.
Silah Ruhsatı almasında sakınca bulunmadığına dair doktor raporu. (Tam teşekküllü Devlet Hastanelerinden veya Üniversite hastanelerinden alınacak sağlık kurulu raporu) * Herhangi bir süre belirtilmemiş ise 2 yıl geçerlidir
1 Adet Biyometrik fotoğraf. ( Son 1 yıl içerisinde çekilmiş olacaktır)
Müracaat esnasında parmak izi alınmaktadır.
Silah Ruhsatı Kart Bedelinin “Türk Polis Teşkilatı Güçlendirme Vakfı Genel Müdürlüğünün Kurumsal Hesabına (T.C. Ziraat Bankasına ) yatırılması gerekmektedir. (Ziraat Bankası Mobil Bankacılık Uygulamasından veya Banka Şubesine Bizzat Yatırılabilir “yatırılacak olan ücretin bağış olarak yatırılmaması gerekmektedir”)
5 yıllık silah taşıma ruhsatı harç bedeli Maliye veznesine yatırılıp makbuz getirilecek
Yıllık net satış tutarını (ciro) gösterir vergi dairesi yazısı (Serbest bölge veya başka bir nedenle vergiye tabi olunmaması halinde yeminli mali müşavir yazısı),(Müracaat tarihi itibariyle evrak son bir ay içinde alınmış olacaktır.)
Faal vergi mükellefi olduğuna dair vergi dairesi yazısı.(Müracaat tarihi itibariyle evrak son bir ay içinde alınmış olacaktır.)
Şirketin ortak ve temsilcilerini gösterir Ticaret Sicil Müdürlüğü yazısı. (ortakların TC.Kimlik Numaraları özellikle belirtilecektir.) (silah ruhsatı müracaatında bulunacak şahsın, net satış tutarı veya vergi miktarının ulaşıldığı dönem içerisinde şirkette görevli olunması gerekmektedir.)
Şahıs olarak faaliyet göstermesi durumunda Ticaret Sicil Müdürlüğünden veya Esnaf Sanatkarlar Sicil Müdürlüğünden güncel kayıt belgesi
(Müracaat tarihi itibariyle evrak son bir ay içinde alınmış olacaktır.)
Oda Kayıt Belgesi (Müracaat tarihi itibariyle evrak son bir ay içinde alınmış olacaktır.)
Silah ruhsat Müracaatlarında, Taşıma süresi dolan veya bulundurma ruhsatlı silahlar, silah nakil belgesi alınmak suretiyle tespit için şubeye getirilecektir. MKE AŞ.’den yeni silah alınması halinde ise 60 gün içinde fatura ile birlikte getirilecektir. *60 günlük süre aşılırsa adli işlem yapılır.
Başvuru sahipleri, vergi dairesinden 6183 Sayılı Kanunun 22/A maddesi kapsamında 5.000TL’yi aşan tutarda vadesi geçmiş borcu olup olmadığını gösterir belge. (Müracaat tarihi itibariyle evrak son bir ay içinde alınmış olacaktır.)
Aslı getirilmeyen bütün evraklar noterden tasdikli olacaktır.
ARAZİ SAHİPLERİ (9/ı)
İkamet edilen yer itibariyle polis sorumluluk bölgesinde ikamet edenlerin İl Emniyet Müdürlüğüne, Jandarma sorumluluk bölgesinde ikamet edenlerin ise İl Jandarma Komutanlığına müracaat etmesi gerekmektedir.
Valilik Makamına hitaben dilekçe (Başka bir şahıstan devir alınması durumunda devir eden ve alanın karşılıklı dilekçe vermesi gerekmektedir.)
Yarım kapaklı dosya.
Müracaat esnasında nüfus cüzdanının aslı ibraz edilecektir.
Silah Ruhsatı almasında sakınca bulunmadığına dair doktor raporu. (Tam teşekküllü Devlet Hastanelerinden veya Üniversite hastanelerinden alınacak sağlık kurulu raporu) * Herhangi bir süre belirtilmemiş ise 2 yıl geçerlidir
1 Adet Biyometrik fotoğraf. ( Son 1 yıl içerisinde çekilmiş olacaktır)
Müracaat esnasında parmak izi alınmaktadır.
Silah Ruhsatı Kart Bedelinin “Türk Polis Teşkilatı Güçlendirme Vakfı Genel Müdürlüğünün Kurumsal Hesabına (T.C. Ziraat Bankasına ) yatırılması gerekmektedir. (Ziraat Bankası Mobil Bankacılık Uygulamasından veya Banka Şubesine Bizzat Yatırılabilir “yatırılacak olan ücretin bağış olarak yatırılmaması gerekmektedir”)
5 yıllık silah taşıma ruhsatı harç bedeli Maliye veznesine yatırılıp makbuz getirilecek.
Yapılan iş kolu ile ilgili olarak faal vergi mükellefi olunduğuna dair vergi dairesi yazısı (Müracaat tarihi itibariyle evrak son bir ay içinde alınmış olacaktır.)
Toprak miktarını gösterir tapu müdürlüğü yazısı,(Müracaat tarihi itibariyle evrak son bir ay içinde alınmış olacaktır.)
Ziraat odalarından veya il/ilçe tarım müdürlüklerinden alınacak üretici belgesi,(Müracaat tarihi itibariyle evrak son bir ay içinde alınmış olacaktır.)
Silah ruhsat Müracaatlarında, Taşıma süresi dolan veya bulundurma ruhsatlı silahlar, silah nakil belgesi alınmak suretiyle tespit için şubeye getirilecektir. MKE AŞ.’den yeni silah alınması halinde ise 60 gün içinde fatura ile birlikte getirilecektir. *60 günlük süre aşılırsa adli işlem yapılır.
Başvuru sahipleri vergi dairesinden 6183 Sayılı Kanunun 22/A maddesi kapsamında 5.000-TL'yi aşan tutarda vadesi geçmiş borcu olup olmadığını gösterir belge. (Müracaat tarihi itibariyle evrak son bir ay içinde alınmış olacaktır.
Şirketin ortak ve temsilcilerini gösterir Ticaret Sicil Müdürlüğü yazısı. (ortakların TC.Kimlik Numaraları özellikle belirtilecektir.)
Şirket olarak faaliyet gösterilmesi halinde %100 hisse sahiplerine,
Aslı getirilmeyen bütün evraklar noterden tasdikli olacaktır.
SÜRÜ SAHİPLERİNE (9/i)
İkamet edilen yer itibariyle polis sorumluluk bölgesinde ikamet edenlerin İl Emniyet Müdürlüğüne, Jandarma sorumluluk bölgesinde ikamet edenlerin ise İl Jandarma Komutanlığına müracaat etmesi gerekmektedir.
Valilik Makamına hitaben dilekçe (Başka bir şahıstan devir alınması durumunda devir eden ve alanın karşılıklı dilekçe vermesi gerekmektedir.)
Yarım kapaklı dosya.
Müracaat esnasında nüfus cüzdanının aslı ibraz edilecektir.
Silah Ruhsatı almasında sakınca bulunmadığına dair doktor raporu. (Tam teşekküllü Devlet Hastanelerinden veya Üniversite hastanelerinden alınacak sağlık kurulu raporu) * Herhangi bir süre belirtilmemiş ise 2 yıl geçerlidir
1 Adet Biyometrik fotoğraf. ( Son 1 yıl içerisinde çekilmiş olacaktır)
Müracaat esnasında parmak izi alınmaktadır.
Silah Ruhsatı Kart Bedelinin “Türk Polis Teşkilatı Güçlendirme Vakfı Genel Müdürlüğünün Kurumsal Hesabına (T.C. Ziraat Bankasına ) yatırılması gerekmektedir. (Ziraat Bankası Mobil Bankacılık Uygulamasından veya Banka Şubesine Bizzat Yatırılabilir “yatırılacak olan ücretin bağış olarak yatırılmaması gerekmektedir”)
5 yıllık silah taşıma ruhsatı harç bedeli Maliye veznesine yatırılıp makbuz getirilecek
Yapılan iş kolu ile ilgili olarak faal vergi mükellefi olunduğuna dair vergi dairesi yazısı. (Müracaat tarihi itibariyle evrak son bir ay içinde alınmış olacaktır.)
Ziraat odalarından veya tarım il/ilçe tarım müdürlüklerinden alınacak üretici belgesi,(Müracaat tarihi itibariyle evrak son bir ay içinde alınmış olacaktır.)
Hayvan sayısını belirten, il/ilçe tarım müdürlüğünün yazısı,(Müracaat tarihi itibariyle evrak son bir ay içinde alınmış olacaktır.)
Silah ruhsat Müracaatlarında, Taşıma süresi dolan veya bulundurma ruhsatlı silahlar, silah nakil belgesi alınmak suretiyle tespit için şubeye getirilecektir. MKE AŞ.’den yeni silah alınması halinde ise 60 gün içinde fatura ile birlikte getirilecektir. *60 günlük süre aşılırsa adli işlem yapılır.
Başvuru sahipleri, vergi dairesinden 6183 Sayılı Kanunun 22/A maddesi kapsamında 5.000-TL'yi aşan tutarda vadesi geçmiş borcu olup olmadığını gösterir belge. (Müracaat tarihi itibariyle evrak son bir ay içinde alınmış olacaktır.)
Büyükbaş hayvan yetiştiricileri için başvuru tarihinden itibaren geriye dönük bir yıl, küçükbaş hayvan yetiştiricileri için başvuru tarihinden geriye dönük altı ay içerisinde belirtilen hayvanların hayvan kayıt sistemine kayıt yaptırılmış olması şartı aranır.
Aslı getirilmeyen bütün evraklar noterden tasdikli olacaktır.
MÜTEAHİTLER (Md.9/j)
İkamet edilen yer itibariyle polis sorumluluk bölgesinde ikamet edenlerin İl Emniyet Müdürlüğüne, Jandarma sorumluluk bölgesinde ikamet edenlerin ise İl Jandarma Komutanlığına müracaat etmesi gerekmektedir.
Valilik Makamına hitaben dilekçe (Başka bir şahıstan devir alınması durumunda devir eden ve alanın karşılıklı dilekçe vermesi gerekmektedir.)
Yarım kapaklı dosya.
Müracaat esnasında nüfus cüzdanının aslı ibraz edilecektir.
Silah Ruhsatı almasında sakınca bulunmadığına dair doktor raporu. (Tam teşekküllü Devlet Hastanelerinden veya Üniversite hastanelerinden alınacak sağlık kurulu raporu) * Herhangi bir süre belirtilmemiş ise 2 yıl geçerlidir
1 Adet Biyometrik fotoğraf. ( Son 1 yıl içerisinde çekilmiş olacaktır)
Müracaat esnasında parmak izi alınmaktadır.
Silah Ruhsatı Kart Bedelinin “Türk Polis Teşkilatı Güçlendirme Vakfı Genel Müdürlüğünün Kurumsal Hesabına (T.C. Ziraat Bankasına ) yatırılması gerekmektedir. (Ziraat Bankası Mobil Bankacılık Uygulamasından veya Banka Şubesine Bizzat Yatırılabilir “yatırılacak olan ücretin bağış olarak yatırılmaması gerekmektedir”)
5 yıllık silah taşıma ruhsatı harç bedeli Maliye veznesine yatırılıp makbuz getirilecek
Yapılan iş kolu ile ilgili olarak faal vergi mükellefi olunduğuna dair vergi dairesi yazısı.(Müracaat tarihi itibariyle evrak son bir ay içinde alınmış olacaktır.)
Şirketin ortak ve temsilcilerini gösterir Ticaret Sicil Müdürlüğü yazısı. (ortakların TC.Kimlik Numaraları özellikle belirtilecektir.)(Müracaat tarihi itibariyle evrak son bir ay içinde alınmış olacaktır.)
Şahıs olarak faaliyet göstermesi durumunda Ticaret Sicil Müdürlüğünden veya Esnaf Sanatkarlar Sicil Müdürlüğünden güncel kayıt belgesi
Oda Kayıt Belgesi (Müracaat tarihi itibariyle evrak son bir ay içinde alınmış olacaktır.)
İş Deneyim Belgesi (İş Bitirme/İş Durum) (İş Durum Belgesi için işin %80’nin bitmiş olması gerekiyor), (Müracaat tarihi itibariyle geriye dönük en fazla 1 yıl içerisinde biten işler için)
Silah ruhsat Müracaatlarında, Taşıma süresi dolan veya bulundurma ruhsatlı silahlar, silah nakil belgesi alınmak suretiyle tespit için şubeye getirilecektir. MKE AŞ.’den yeni silah alınması halinde ise 60 gün içinde fatura ile birlikte getirilecektir. *60 günlük süre aşılırsa adli işlem yapılır.
Başvuru sahipleri, vergi dairesinden 6183 Sayılı Kanunun 22/A maddesi kapsamında 5.000-TL'yi aşan tutarda vadesi geçmiş borcu olup olmadığını gösterir belge. (Müracaat tarihi itibariyle evrak son bir ay içinde alınmış olacaktır.)
Şirket faaliyetinden dolayı müracaat edenlerden en fazla iki kişiye silah taşıma ruhsatı verilebileceğinden, kimlerin silah ruhsatı alacağına dair yönetim kurulu veya müdürler kurulu kararı,
Aslı getirilmeyen bütün evraklar noterden tasdikli olacaktır.
NOT: 1. Müteahhitlik işi şirket olarak yapılıyorsa en fazla iki kişi olmak kaydıyla şirketin hem ortağı hem de müdürü veya yönetim kurulu üyesi olunması gerekmektedir.
2. Bakanlıkça belirlenen, geriye dönük en fazla bir yıl içerisinde biten işler için sözleşme bedeli 170.000.000 TL olarak belirlenmiştir.
AKARYAKIT BAYİLERİ (Md.9/k)
İkamet edilen yer itibariyle polis sorumluluk bölgesinde ikamet edenlerin İl Emniyet Müdürlüğüne, Jandarma sorumluluk bölgesinde ikamet edenlerin ise İl Jandarma Komutanlığına müracaat etmesi gerekmektedir.
Valilik Makamına hitaben dilekçe (Başka bir şahıstan devir alınması durumunda devir eden ve alanın karşılıklı dilekçe vermesi gerekmektedir.)
Yarım kapaklı dosya.
Müracaat esnasında nüfus cüzdanının aslı ibraz edilecektir.
Silah Ruhsatı almasında sakınca bulunmadığına dair doktor raporu. (Tam teşekküllü Devlet Hastanelerinden veya Üniversite hastanelerinden alınacak sağlık kurulu raporu) *Herhangi bir süre belirtilmemiş ise 2 yıl geçerlidir
1 Adet Biyometrik fotoğraf. ( Son 1 yıl içerisinde çekilmiş olacaktır)
Müracaat esnasında parmak izi alınmaktadır.
Silah Ruhsatı Kart Bedelinin “Türk Polis Teşkilatı Güçlendirme Vakfı Genel Müdürlüğünün Kurumsal Hesabına (T.C. Ziraat Bankasına ) yatırılması gerekmektedir. (Ziraat Bankası Mobil Bankacılık Uygulamasından veya Banka Şubesine Bizzat Yatırılabilir “yatırılacak olan ücretin bağış olarak yatırılmaması gerekmektedir”)
5 yıllık silah taşıma ruhsatı harç bedeli Maliye veznesine yatırılıp makbuz getirilecek.
İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı (İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatına tabi olunmaması halinde buna ilişkin belge ve işletme/Faaliyet İzin Belgesi) Aslı ile birlikte fotokopisi veya Noter Onaylı Örneği.
Oda Kayıt Belgesi (Müracaat tarihi itibariyle evrak son bir ay içinde alınmış olacaktır.)
Yapılan iş kolu ile ilgili olarak faal vergi mükellefi olunduğuna dair vergi dairesi yazısı (Müracaat tarihi itibariyle evrak son bir ay içinde alınmış olacaktır.)
Şirket olarak faaliyet gösterilmesi halinde, şirketin tüm yönetici ve tüm ortaklarını gösterir Ticaret Sicil Müdürlüğü yazısı
Şahıs olarak faaliyet göstermesi durumunda Ticaret Sicil Müdürlüğünden veya Esnaf Sanatkarlar Sicil Müdürlüğünden güncel kayıt belgesi
Bayilik Sözleşmenin devam ettiğine dair Bayilik Üst Yazısı (Müracaat tarihi itibariyle evrak son bir ay içinde alınmış olacaktır.)
Silah ruhsat Müracaatlarında, Taşıma süresi dolan veya bulundurma ruhsatlı silahlar, silah nakil belgesi alınmak suretiyle tespit için şubeye getirilecektir. MKE AŞ.’den yeni silah alınması halinde ise 60 gün içinde fatura ile birlikte getirilecektir. *60 günlük süre aşılırsa adli işlem yapılır.
Başvuru sahipleri vergi dairesinden 6183 Sayılı Kanunun 22/A maddesi kapsamında 5.000-TL'yi aşan tutarda vadesi geçmiş borcu olup olmadığını gösterir belge. (Müracaat tarihi itibariyle evrak son bir ay içinde alınmış olacaktır.)
Aslı getirilmeyen bütün evraklar noterden tasdikli olacaktır.
NOT:Akaryakıt bayiliği işi şirket olarak yapılıyorsa en fazla iki kişi olmak kaydıyla şirketin hem ortağı hem de müdürü veya yönetim kurulu üyesi olunması gerekmektedir.
Şirket faaliyetinden dolayı müracaat edenlerden en fazla iki kişiye silah taşıma ruhsatı verilebileceğinden, kimlerin silah ruhsatı alacağına dair yönetim kurulu veya müdürler kurulu kararı,
Akaryakıt istasyonu Sahipleri Adına Akaryakıt Satışı Yapanlar(9/l)
İş sahibinin yazılı müracaatı,
İş sahibinden istenen belgeler ((k) bendi için)
Sigorta primlerinin ödendiğine dair SGK yazısı (Belgenin İşveren tarafından düzenlenmesi halinde SGK onaylı olacaktır.
SİGORTALI OLARAK EN AZ 50 İŞÇİ ÇALIŞTIRANLAR
İkamet edilen yer itibariyle polis sorumluluk bölgesinde ikamet edenlerin İl Emniyet Müdürlüğüne, Jandarma sorumluluk bölgesinde ikamet edenlerin ise İl Jandarma Komutanlığına müracaat etmesi gerekmektedir.
Valilik Makamına hitaben dilekçe (Başka bir şahıstan devir alınması durumunda devir eden ve alanın karşılıklı dilekçe vermesi gerekmektedir.)
Yarım kapaklı dosya.
Müracaat esnasında nüfus cüzdanının aslı ibraz edilecektir.
Silah Ruhsatı almasında sakınca bulunmadığına dair doktor raporu. (Tam teşekküllü Devlet Hastanelerinden veya Üniversite hastanelerinden alınacak sağlık kurulu raporu) *Herhangi bir süre belirtilmemiş ise 2 yıl geçerlidir
1 Adet Biyometrik fotoğraf. ( Son 1 yıl içerisinde çekilmiş olacaktır)
Müracaat esnasında parmak izi alınmaktadır.
Silah Ruhsatı Kart Bedelinin “Türk Polis Teşkilatı Güçlendirme Vakfı Genel Müdürlüğünün Kurumsal Hesabına (T.C. Ziraat Bankasına ) yatırılması gerekmektedir. (Ziraat Bankası Mobil Bankacılık Uygulamasından veya Banka Şubesine Bizzat Yatırılabilir “yatırılacak olan ücretin bağış olarak yatırılmaması gerekmektedir”)
5 yıllık silah taşıma ruhsatı harç bedeli Maliye veznesine yatırılıp makbuz getirilecek.
Yapılan iş kolu ile ilgili olarak faal vergi mükellefi olunduğuna dair vergi dairesi yazısı.(Müracaat tarihi itibariyle evrak son bir ay içinde alınmış olacaktır.)
Şirket olarak faaliyet gösterilmesi halinde, şirketin tüm yönetici ve tüm ortaklarını gösterir Ticaret Sicil Müdürlüğü yazısı Oda Kayıt Belgesi (Müracaat tarihi itibariyle evrak son bir ay içinde alınmış olacaktır.)
Şahıs olarak faaliyet göstermesi durumunda Ticaret Sicil Müdürlüğünden veya Esnaf Sanatkarlar Sicil Müdürlüğünden güncel kayıt belgesi
Müracaat tarihi itibariyle bir yıl geriye dönük çalıştırılan işçi sayısını ve ödenen pirim gün sayısını belirten SGK. Yazısı.(Belgenin işveren tarafından düzenlenmesi halinde SGK onaylı olacaktır.) (Müracaat tarihi itibariyle bir önceki ayın işçi ve pirim gün sayılarını gösterir SGK yazısı ibraz edilmelidir. Ayrıca son ay en az 50 işçi, 12 aylık işçi sayısının ortalaması en az 50 ve 12 aylık pirim gün sayısı da en az 18.000 gün olmak zorundadır.)
Silah ruhsat Müracaatlarında, Taşıma süresi dolan veya bulundurma ruhsatlı silahlar, silah nakil belgesi alınmak suretiyle tespit için şubeye getirilecektir. MKE AŞ.’den yeni silah alınması halinde ise 60 gün içinde fatura ile birlikte getirilecektir. *60 günlük süre aşılırsa adli işlem yapılır.
Başvuru sahipleri vergi dairesinden 6183 Sayılı Kanunun 22/A maddesi kapsamında 5.000-TL'yi aşan tutarda vadesi geçmiş borcu olup olmadığını gösterir belge. (Müracaat tarihi itibariyle evrak son bir ay içinde alınmış olacaktır.
Şirket faaliyetinden dolayı müracaat edenlerden en fazla iki kişiye silah taşıma ruhsatı verilebileceğinden, kimlerin silah ruhsatı alacağına dair yönetim kurulu veya müdürler kurulu kararı,
Aslı getirilmeyen bütün evraklar noterden tasdikli olacaktır.
NOT: Sigortalı olarak en az 50 işçi çalıştıranlar, şirket olarak faaliyet gösteriyorsa en fazla iki kişi olmak kaydıyla şirketin hem ortağı hem de müdürü veya yönetim kurulu üyesi olması gerekmektedir.
Bekçi veznedar ve mutemetler için; Yukarıda belirtilen evraklara ilave olarak;
İş sahibinin yazılı müracaatı,
Sigorta primlerinin ödendiğine dair SGK yazısı (Belgenin İşveren tarafından düzenlenmesi halinde SGK onaylı olacaktır
ATIŞ POLİGONU SAHİPLERİ(9/n)
İkamet edilen yer itibariyle polis sorumluluk bölgesinde ikamet edenlerin İl Emniyet Müdürlüğüne, Jandarma sorumluluk bölgesinde ikamet edenlerin ise İl Jandarma Komutanlığına müracaat etmesi gerekmektedir.
Valilik Makamına hitaben dilekçe (Başka bir şahıstan devir alınması durumunda devir eden ve alanın karşılıklı dilekçe vermesi gerekmektedir.)
Yarım kapaklı dosya.
Müracaat esnasında nüfus cüzdanının aslı ibraz edilecektir.
Silah Ruhsatı almasında sakınca bulunmadığına dair doktor raporu. (Tam teşekküllü Devlet Hastanelerinden veya Üniversite hastanelerinden alınacak sağlık kurulu raporu) * Herhangi bir süre belirtilmemiş ise 2 yıl geçerlidir
1 Adet Biyometrik fotoğraf. ( Son 1 yıl içerisinde çekilmiş olacaktır)
Müracaat esnasında parmak izi alınmaktadır.
Silah Ruhsatı Kart Bedelinin “Türk Polis Teşkilatı Güçlendirme Vakfı Genel Müdürlüğünün Kurumsal Hesabına (T.C. Ziraat Bankasına ) yatırılması gerekmektedir. (Ziraat Bankası Mobil Bankacılık Uygulamasından veya Banka Şubesine Bizzat Yatırılabilir “yatırılacak olan ücretin bağış olarak yatırılmaması gerekmektedir”)
5 yıllık silah taşıma ruhsatı harç bedeli Maliye veznesine yatırılıp makbuz getirilecek.
İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı (İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatına tabi olunmaması halinde buna ilişkin belge ve işletme/Faaliyet İzin Belgesi) Aslı veya Noter Onaylı Örneği .
Yapılan iş kolu ile ilgili olarak faal vergi mükellefi olunduğuna dair vergi dairesi yazısı
Şirket olarak faaliyet gösterilmesi halinde, şirketin tüm yönetici ve tüm ortaklarını gösterir Ticaret Sicil Müdürlüğü yazısı Oda Kayıt Belgesi (müracaat tarihi itibariyle yeni alınmış olması gerekmektedir.)
Şahıs olarak faaliyet göstermesi durumunda Ticaret Sicil Müdürlüğünden veya Esnaf Sanatkarlar Sicil Müdürlüğünden güncel kayıt belgesi
İşletme Ruhsatı fotokopisi. (Müracaat esnasında aslı ibraz edilecektir)
Silah ruhsat müracaatlarında, taşıma süresi dolan veya bulundurma ruhsatlı silahlar, silah nakil belgesi alınmak suretiyle tespit için ruhsatları ile birlikte şubeye getirilecektir. MKE AŞ.’den yeni silah alınması halinde ise fatura ile birlikte getirilecektir. *60 günlük süre aşılırsa adli işlem yapılır.
Başvuru sahipleri vergi dairesinden 6183 Sayılı Kanunun 22/A maddesi kapsamında 5.000-TL'yi aşan tutarda vadesi geçmiş borcu olup olmadığını gösterir belge. (Müracaat tarihi itibariyle evrak son bir ay içinde alınmış olacaktır.)
Şirket faaliyetinden dolayı müracaat edenlerden en fazla iki kişiye silah taşıma ruhsatı verilebileceğinden, kimlerin silah ruhsatı alacağına dair yönetim kurulu veya müdürler kurulu kararı,
NOT :
Aslı getirilmeyen bütün evraklar noterden tasdikli olacaktır.
Poligon sahipleri bu işi şirket olarak faaliyet gösteriyorsa en fazla iki kişi olmak kaydıyla şirketin hem ortağı hem de müdürü veya yönetim kurulu üyesi olması gerekmektedir.
Poligonda görevli bekçilerden;
İş sahibinin yazılı müracaatı,
Sigorta primlerinin ödendiğine dair SGK yazısı (Belgenin İş veren tarafından düzenlenmesi halinde SGK onaylı olacaktır)
MÜZELERİ VE ANITLARI KORUYAN BEKÇİLER(9/O)
İkamet edilen yer itibariyle polis sorumluluk bölgesinde ikamet edenlerin İl Emniyet Müdürlüğüne, Jandarma sorumluluk bölgesinde ikamet edenlerin ise İl Jandarma Komutanlığına müracaat etmesi gerekmektedir.
Valilik Makamına hitaben dilekçe (Başka bir şahıstan devir alınması durumunda devir eden ve alanın karşılıklı dilekçe vermesi gerekmektedir.)
Yarım kapaklı dosya.
Müracaat esnasında nüfus cüzdanının aslı ibraz edilecektir.
Silah Ruhsatı almasında sakınca bulunmadığına dair doktor raporu. (Tam teşekküllü Devlet Hastanelerinden veya Üniversite hastanelerinden alınacak sağlık kurulu raporu) * Herhangi bir süre belirtilmemiş ise 2 yıl geçerlidir
1 Adet Biyometrik fotoğraf. ( Son 1 yıl içerisinde çekilmiş olacaktır)
Müracaat esnasında parmak izi alınmaktadır.
Silah Ruhsatı Kart Bedelinin “Türk Polis Teşkilatı Güçlendirme Vakfı Genel Müdürlüğünün Kurumsal Hesabına (T.C. Ziraat Bankasına ) yatırılması gerekmektedir. (Ziraat Bankası Mobil Bankacılık Uygulamasından veya Banka Şubesine Bizzat Yatırılabilir “yatırılacak olan ücretin bağış olarak yatırılmaması gerekmektedir”)
5 yıllık silah taşıma ruhsatı harç bedeli Maliye veznesine yatırılıp makbuz getirilecek.
Bekçilerin primlerinin ödendiğine dair SGK yazısı (Belgenin işveren tarafından düzenlenmesi halinde SGK onaylı olacaktır.)
Silah ruhsat müracaatlarında, taşıma süresi dolan veya bulundurma ruhsatlı silahlar, silah nakil belgesi alınmak suretiyle tespit için ruhsatları ile birlikte şubeye getirilecektir. MKE AŞ.’den yeni silah alınması halinde ise fatura ile birlikte getirilecektir. *60 günlük süre aşılırsa adli işlem yapılır.
Başvuru sahipleri vergi dairesinden 6183 Sayılı Kanunun 22/A maddesi kapsamında 5.000-TL'yi aşan tutarda vadesi geçmiş borcu olup olmadığını gösterir belge. (Müracaat tarihi itibariyle evrak son bir ay içinde alınmış olacaktır.)
NOT :
Aslı getirilmeyen bütün evraklar noterden tasdikli olacaktır,
ARICILIK YAPANLAR (9/Ö)
İkamet edilen yer itibariyle polis sorumluluk bölgesinde ikamet edenlerin İl Emniyet Müdürlüğüne, Jandarma sorumluluk bölgesinde ikamet edenlerin ise İl Jandarma Komutanlığına müracaat etmesi gerekmektedir.
Valilik Makamına hitaben dilekçe (Başka bir şahıstan devir alınması durumunda devir eden ve alanın karşılıklı dilekçe vermesi gerekmektedir.)
Yarım kapaklı dosya.
Müracaat esnasında nüfus cüzdanının aslı ibraz edilecektir.
Silah Ruhsatı almasında sakınca bulunmadığına dair doktor raporu. (Tam teşekküllü Devlet Hastanelerinden veya Üniversite hastanelerinden alınacak sağlık kurulu raporu) * Herhangi bir süre belirtilmemiş ise 2 yıl geçerlidir
1 Adet Biyometrik fotoğraf. ( Son 1 yıl içerisinde çekilmiş olacaktır)
Müracaat esnasında parmak izi alınmaktadır.
Silah Ruhsatı Kart Bedelinin “Türk Polis Teşkilatı Güçlendirme Vakfı Genel Müdürlüğünün Kurumsal Hesabına (T.C. Ziraat Bankasına ) yatırılması gerekmektedir. (Ziraat Bankası Mobil Bankacılık Uygulamasından veya Banka Şubesine Bizzat Yatırılabilir “yatırılacak olan ücretin bağış olarak yatırılmaması gerekmektedir”)
5 yıllık silah taşıma ruhsatı harç bedeli Maliye veznesine yatırılıp makbuz getirilecek.
İl/İlçe Tarım Müdürlüğünden alınacak Arıcılık Kayıt Sistemi Belgesi (Arıcılık Kayıt Sistemine yapılan kayıtlarda, müracaat tarihi itibariyle en an on iki ay öncesinde belirtilen kovanlara sahip olma şartı aranır.)
10. Kovan adedini belirten İl/ilçe Tarım Müdürlüğünün yazısı
11.2000 Kg. bal satıldığına dair müstahsil makbuzu (Müracaat tarihi itibariyle en fazla bir yıl öncesine ait)
12. Arıcılığın meskun yerler dışında, Gezginci olarak ve bilfiil yaptığına dair İl/İlçe Tarım Müdürlüğünün yazısı
13. Müracaat tarihinden geriye dönük 12 ay içerisinde düzenlenmiş Konaklama ya da Sevk izin belgesi (tarım ilçe müdürlüğü)
14. Arıcılık kayıt sistemine yapılan kayıtlarda, müracaat tarihi itibariyle en az 12 ay öncesinden bu kovanlara sahip olma şartı
15. Oda Kayıt Belgesi (müracaat tarihi itibariyle yeni alınmış olması gerekmektedir.)
16. Silah ruhsat müracaatlarında, taşıma süresi dolan veya bulundurma ruhsatlı silahlar, silah nakil belgesi alınmak suretiyle tespit için ruhsatları ile birlikte şubeye getirilecektir. MKE AŞ.’den yeni silah alınması halinde ise fatura ile birlikte getirilecektir. *60 günlük süre aşılırsa adli işlem yapılır.
17. Başvuru sahipleri vergi dairesinden 6183 Sayılı Kanunun 22/A maddesi kapsamında 5.000-TL'yi aşan tutarda vadesi geçmiş borcu olup olmadığını gösterir belge. (Müracaat tarihi itibariyle evrak son bir ay içinde alınmış olacaktır.)
NOT :
Aslı getirilmeyen bütün evraklar noterden tasdikli olacaktır
PATLAYICI MADDE DEPOLARININ KORUNMASI İLE GÖREVLİ BEKÇİLERE(9/p)
İkamet edilen yer itibariyle polis sorumluluk bölgesinde ikamet edenlerin İl Emniyet Müdürlüğüne, Jandarma sorumluluk bölgesinde ikamet edenlerin ise İl Jandarma Komutanlığına müracaat etmesi gerekmektedir.
Valilik Makamına hitaben dilekçe (Başka bir şahıstan devir alınması durumunda devir eden ve alanın karşılıklı dilekçe vermesi gerekmektedir.)
Yarım kapaklı dosya.
Müracaat esnasında nüfus cüzdanının aslı ibraz edilecektir.
Silah Ruhsatı almasında sakınca bulunmadığına dair doktor raporu. (Tam teşekküllü Devlet Hastanelerinden veya Üniversite hastanelerinden alınacak sağlık kurulu raporu) * Herhangi bir süre belirtilmemiş ise 2 yıl geçerlidir
1 Adet Biyometrik fotoğraf. ( Son 1 yıl içerisinde çekilmiş olacaktır)
Müracaat esnasında parmak izi alınmaktadır.
Silah Ruhsatı Kart Bedelinin “Türk Polis Teşkilatı Güçlendirme Vakfı Genel Müdürlüğünün Kurumsal Hesabına (T.C. Ziraat Bankasına ) yatırılması gerekmektedir. (Ziraat Bankası Mobil Bankacılık Uygulamasından veya Banka Şubesine Bizzat Yatırılabilir “yatırılacak olan ücretin bağış olarak yatırılmaması gerekmektedir”)
5 yıllık silah taşıma ruhsatı harç bedeli Maliye veznesine yatırılıp makbuz getirilecek.
İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı (İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatına tabi olunmaması halinde buna ilişkin belge ve işletme/Faaliyet İzin Belgesi) Aslı veya Noter Onaylı Örneği .
Yapılan iş kolu ile ilgili olarak faal vergi mükellefi olunduğuna dair vergi dairesi yazısı
Şirket olarak faaliyet gösterilmesi halinde, şirketin tüm yönetici ve tüm ortaklarını gösterir Ticaret Sicil Müdürlüğü yazısı
Şahıs olarak faaliyet göstermesi durumunda Ticaret Sicil Müdürlüğünden veya Esnaf Sanatkarlar Sicil Müdürlüğünden güncel kayıt belgesi
Oda Kayıt Belgesi (müracaat tarihi itibariyle yeni alınmış olması gerekmektedir.)
Depo İzin Belgesi fotokopisi (müracaat tarihi itibariyle yeni alınmış olması gerekmektedir.)
Sigorta primlerinin ödendiğine dair SGK.Yazısı (Belgenin işveren tarafından düzenlenmesi halinde SGK. onaylı yazısı)
İmza Sirküleri (Noter Tasdikli)
Silah ruhsat müracaatlarında, taşıma süresi dolan veya bulundurma ruhsatlı silahlar, silah nakil belgesi alınmak suretiyle tespit için ruhsatları ile birlikte şubeye getirilecektir. MKE AŞ.’den yeni silah alınması halinde ise fatura ile birlikte getirilecektir. *60 günlük süre aşılırsa adli işlem yapılır.
Başvuru sahipleri vergi dairesinden 6183 Sayılı Kanunun 22/A maddesi kapsamında 5.000-TL'yi aşan tutarda vadesi geçmiş borcu olup olmadığını gösterir belge. (Müracaat tarihi itibariyle evrak son bir ay içinde alınmış olacaktır.)
Şirket faaliyetinden dolayı müracaat edenlerden en fazla iki kişiye silah taşıma ruhsatı verilebileceğinden, kimlerin silah ruhsatı alacağına dair yönetim kurulu veya müdürler kurulu kararı,
NOT :
Aslı getirilmeyen bütün evraklar noterden tasdikli olacaktır.
İHRAÇ VE BENZERİ SEBEPLER DIŞINDA TAMAMEN KENDİ İSTEĞİ İLE KURUMLARINDAN AYRILANLAR(Md.9/r)
(Bakanlık merkez ve taşra teşkilatında görev yapmış Mülki İdare Amirliği sınıfına dahil görevliler, Hakim, Savcı, Emniyet Hizmetleri sınıfına dahil kadrolar ile M.İ.T. hizmetlerinde çalışmış olanlar)
İkamet edilen yer itibariyle polis sorumluluk bölgesinde ikamet edenlerin İl Emniyet Müdürlüğüne, Jandarma sorumluluk bölgesinde ikamet edenlerin ise İl Jandarma Komutanlığına müracaat etmesi gerekmektedir.
Valilik Makamına hitaben dilekçe (Başka bir şahıstan devir alınması durumunda devir eden ve alanın karşılıklı dilekçe vermesi gerekmektedir.)
Yarım kapaklı dosya.
Müracaat esnasında nüfus cüzdanının aslı ibraz edilecektir.
Silah Ruhsatı almasında sakınca bulunmadığına dair doktor raporu. (Tam teşekküllü Devlet Hastanelerinden veya Üniversite hastanelerinden alınacak sağlık kurulu raporu) * Herhangi bir süre belirtilmemiş ise 2 yıl geçerlidir
1 Adet Biyometrik fotoğraf. ( Son 1 yıl içerisinde çekilmiş olacaktır)
Müracaat esnasında parmak izi alınmaktadır.
Silah Ruhsatı Kart Bedelinin “Türk Polis Teşkilatı Güçlendirme Vakfı Genel Müdürlüğünün Kurumsal Hesabına (T.C. Ziraat Bankasına ) yatırılması gerekmektedir. (Ziraat Bankası Mobil Bankacılık Uygulamasından veya Banka Şubesine Bizzat Yatırılabilir “yatırılacak olan ücretin bağış olarak yatırılmaması gerekmektedir”)
5 yıllık silah taşıma ruhsatı harç bedeli Maliye veznesine yatırılıp makbuz getirilecek.
Ayrılış şeklini belirten kurum yazısı.
Silah ruhsat müracaatlarında, taşıma süresi dolan veya bulundurma ruhsatlı silahlar, silah nakil belgesi alınmak suretiyle tespit için ruhsatları ile birlikte şubeye getirilecektir. MKE AŞ.’den yeni silah alınması halinde ise fatura ile birlikte getirilecektir. *60 günlük süre aşılırsa adli işlem yapılır.
Başvuru sahipleri , vergi dairesinden 6183 Sayılı Kanunun 22/A maddesi kapsamında 5.000-TL'yi aşan tutarda vadesi geçmiş borcu olup olmadığını gösterir belge. (Müracaat tarihi itibariyle evrak son bir ay içinde alınmış olacaktır.)
NOT 1: Emniyet Genel Müdürlüğü Emniyet Hizmetleri Sınıfında en az on (10) yıl görev yaparak istifa eden veya kurum değiştirenlere 91/1779 sayılı Yönetmeliğin 9/1-r maddesi kapsamında harçsız silah taşıma ruhsatı verilecek, on yıllık sürenin hesaplanmasında mesleğe başlama ve ayrılış tarihi esas alınacaktır
NOT 2:
Aslı getirilmeyen bütün evraklar noterden tasdikli olacaktır,
DÖVİZ BÜROSU SAHİPLERİ (Md.9/s)
İkamet edilen yer itibariyle polis sorumluluk bölgesinde ikamet edenlerin İl Emniyet Müdürlüğüne, Jandarma sorumluluk bölgesinde ikamet edenlerin ise İl Jandarma Komutanlığına müracaat etmesi gerekmektedir.
Valilik Makamına hitaben dilekçe (Başka bir şahıstan devir alınması durumunda devir eden ve alanın karşılıklı dilekçe vermesi gerekmektedir.)
Yarım kapaklı dosya.
Müracaat esnasında nüfus cüzdanının aslı ibraz edilecektir.
Silah Ruhsatı almasında sakınca bulunmadığına dair doktor raporu. (Tam teşekküllü Devlet Hastanelerinden veya Üniversite hastanelerinden alınacak sağlık kurulu raporu) * Herhangi bir süre belirtilmemiş ise 2 yıl geçerlidir
1 Adet Biyometrik fotoğraf. ( Son 1 yıl içerisinde çekilmiş olacaktır)
Müracaat esnasında parmak izi alınmaktadır.
Silah Ruhsatı Kart Bedelinin “Türk Polis Teşkilatı Güçlendirme Vakfı Genel Müdürlüğünün Kurumsal Hesabına (T.C. Ziraat Bankasına ) yatırılması gerekmektedir. (Ziraat Bankası Mobil Bankacılık Uygulamasından veya Banka Şubesine Bizzat Yatırılabilir “yatırılacak olan ücretin bağış olarak yatırılmaması gerekmektedir”)
5 yıllık silah taşıma ruhsatı harç bedeli Maliye veznesine yatırılıp makbuz getirilecek.
İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı (İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatına tabi olunmaması halinde buna ilişkin belge ve işletme/Faaliyet İzin Belgesi) Aslı veya Noter Onaylı Örneği
Yapılan iş kolu ile ilgili olarak faal vergi mükellefi olunduğuna dair vergi dairesi yazısı
Şirket olarak faaliyet gösterilmesi halinde, şirketin tüm yönetici ve tüm ortaklarını gösterir Ticaret Sicil Müdürlüğü yazısı
Şahıs olarak faaliyet göstermesi durumunda Ticaret Sicil Müdürlüğünden veya Esnaf Sanatkarlar Sicil Müdürlüğünden güncel kayıt belgesi
Oda Kayıt Belgesi (müracaat tarihi itibariyle yeni alınmış olması gerekmektedir.)
Banka ve Kambiyo Genel Müdürlüğünün İzin Belgesi Fotokopisi (aslı müracaat esnasında ibraz edilecek)
Silah ruhsat müracaatlarında, taşıma süresi dolan veya bulundurma ruhsatlı silahlar, silah nakil belgesi alınmak suretiyle tespit için ruhsatları ile birlikte şubeye getirilecektir. MKE AŞ.’den yeni silah alınması halinde ise fatura ile birlikte getirilecektir. *60 günlük süre aşılırsa adli işlem yapılır.
Başvuru sahipleri, vergi dairesinden 6183 Sayılı Kanunun 22/A maddesi kapsamında 5.000-TL'yi aşan tutarda vadesi geçmiş borcu olup olmadığını gösterir belge. (Müracaat tarihi itibariyle evrak son bir ay içinde alınmış olacaktır.)
Şirket faaliyetinden dolayı müracaat edenlerden en fazla iki kişiye silah taşıma ruhsatı verilebileceğinden, kimlerin silah ruhsatı alacağına dair yönetim kurulu veya müdürler kurulu kararı,
NOT :
Aslı getirilmeyen bütün evraklar noterden tasdikli olacaktır.
Döviz bürosu, şirket olarak faaliyet gösteriyorsa en fazla iki kişi olmak kaydıyla şirketin hem ortağı hem de müdürü veya yönetim kurulu üyesi olunması gerekmektedir.
AVUKATLAR (Md.9/ş)
İkamet edilen yer itibariyle polis sorumluluk bölgesinde ikamet edenlerin İl Emniyet Müdürlüğüne, Jandarma sorumluluk bölgesinde ikamet edenlerin ise İl Jandarma Komutanlığına müracaat etmesi gerekmektedir.
Valilik Makamına hitaben dilekçe (Başka bir şahıstan devir alınması durumunda devir eden ve alanın karşılıklı dilekçe vermesi gerekmektedir.)
Yarım kapaklı dosya.
Müracaat esnasında nüfus cüzdanının aslı ibraz edilecektir.
Silah Ruhsatı almasında sakınca bulunmadığına dair doktor raporu. (Tam teşekküllü Devlet Hastanelerinden veya Üniversite hastanelerinden alınacak sağlık kurulu raporu) * Herhangi bir süre belirtilmemiş ise 2 yıl geçerlidir
1 Adet Biyometrik fotoğraf. ( Son 1 yıl içerisinde çekilmiş olacaktır)
Müracaat esnasında parmak izi alınmaktadır.
Silah Ruhsatı Kart Bedelinin “Türk Polis Teşkilatı Güçlendirme Vakfı Genel Müdürlüğünün Kurumsal Hesabına (T.C. Ziraat Bankasına ) yatırılması gerekmektedir. (Ziraat Bankası Mobil Bankacılık Uygulamasından veya Banka Şubesine Bizzat Yatırılabilir “yatırılacak olan ücretin bağış olarak yatırılmaması gerekmektedir”)
5 yıllık silah taşıma ruhsatı harç bedeli Maliye veznesine yatırılıp makbuz getirilecek.
Bağlı oldukları barodan üyelik yazısı (müracaat tarihi itibariyle yeni tarihli olacak)
Silah ruhsat müracaatlarında, taşıma süresi dolan veya bulundurma ruhsatlı silahlar, silah nakil belgesi alınmak suretiyle tespit için ruhsatları ile birlikte şubeye getirilecektir. MKE AŞ.’den yeni silah alınması halinde ise fatura ile birlikte getirilecektir. *60 günlük süre aşılırsa adli işlem yapılır.
Başvuru sahipleri vergi dairesinden 6183 Sayılı Kanunun 22/A maddesi kapsamında 5.000-TL'yi aşan tutarda vadesi geçmiş borcu olup olmadığını gösterir belge. (Müracaat tarihi itibariyle evrak son bir ay içinde alınmış olacaktır.)
NOT : Aslı getirilmeyen bütün evraklar noterden tasdikli olacaktır
NOTERLİK YAPANLAR (Md.9/ş)
İkamet edilen yer itibariyle polis sorumluluk bölgesinde ikamet edenlerin İl Emniyet Müdürlüğüne, Jandarma sorumluluk bölgesinde ikamet edenlerin ise İl Jandarma Komutanlığına müracaat etmesi gerekmektedir.
Valilik Makamına hitaben dilekçe (Başka bir şahıstan devir alınması durumunda devir eden ve alanın karşılıklı dilekçe vermesi gerekmektedir.)
Yarım kapaklı dosya.
Müracaat esnasında nüfus cüzdanının aslı ibraz edilecektir.
Silah Ruhsatı almasında sakınca bulunmadığına dair doktor raporu. (Tam teşekküllü Devlet Hastanelerinden veya Üniversite hastanelerinden alınacak sağlık kurulu raporu) * Herhangi bir süre belirtilmemiş ise 2 yıl geçerlidir
1 Adet Biyometrik fotoğraf. ( Son 1 yıl içerisinde çekilmiş olacaktır)
Müracaat esnasında parmak izi alınmaktadır.
Silah Ruhsatı Kart Bedelinin “Türk Polis Teşkilatı Güçlendirme Vakfı Genel Müdürlüğünün Kurumsal Hesabına (T.C. Ziraat Bankasına ) yatırılması gerekmektedir. (Ziraat Bankası Mobil Bankacılık Uygulamasından veya Banka Şubesine Bizzat Yatırılabilir “yatırılacak olan ücretin bağış olarak yatırılmaması gerekmektedir”)
5 yıllık silah taşıma ruhsatı harç bedeli Maliye veznesine yatırılıp makbuz getirilecek.
Noterlik Görev Belgesi
Vergi dairesi yazısı
Oda Kayıt Belgesi (müracaat tarihi itibariyle yeni alınmış olması gerekmektedir.)
Silah ruhsat müracaatlarında, taşıma süresi dolan veya bulundurma ruhsatlı silahlar, silah nakil belgesi alınmak suretiyle tespit için ruhsatları ile birlikte şubeye getirilecektir. MKE AŞ.’den yeni silah alınması halinde ise fatura ile birlikte getirilecektir. *60 günlük süre aşılırsa adli işlem yapılır.
Başvuru sahipleri vergi dairesinden 6183 Sayılı Kanunun 22/A maddesi kapsamında 5.000-TL'yi aşan tutarda vadesi geçmiş borcu olup olmadığını gösterir belge. (Müracaat tarihi itibariyle evrak son bir ay içinde alınmış olacaktır.)
NOT :
Aslı getirilmeyen bütün evraklar noterden tasdikli olacaktır,
KANUNLA KURULAN KAMU KURUM NİTELİĞİNDEKİ MESLEK KURULUŞLARININ BİRLİK, FEDERASYON VE KONFEDARASYON YÖNETİM KURULU BAŞKAN VE ÜYELERİ İLE TİCARET VE SANAYİ ODALARI, TİCARET ODALARI, SANAYİ ODALARI, DENİZ TİCARET ODALARI, ZİRAAT ODALARI VE TİCARET BORSALARI YÖNETİM KURULU BAŞKAN VE ÜYELERİ İLE MECLİS ÜYELERİ (Md.9/t)
İkamet edilen yer itibariyle polis sorumluluk bölgesinde ikamet edenlerin İl Emniyet Müdürlüğüne, Jandarma sorumluluk bölgesinde ikamet edenlerin ise İl Jandarma Komutanlığına müracaat etmesi gerekmektedir.
Valilik Makamına hitaben dilekçe (Başka bir şahıstan devir alınması durumunda devir eden ve alanın karşılıklı dilekçe vermesi gerekmektedir.)
Yarım kapaklı dosya.
Müracaat esnasında nüfus cüzdanının aslı ibraz edilecektir.
Silah Ruhsatı almasında sakınca bulunmadığına dair doktor raporu. (Tam teşekküllü Devlet Hastanelerinden veya Üniversite hastanelerinden alınacak sağlık kurulu raporu) * Herhangi bir süre belirtilmemiş ise 2 yıl geçerlidir
1 Adet Biyometrik fotoğraf. ( Son 1 yıl içerisinde çekilmiş olacaktır)
Müracaat esnasında parmak izi alınmaktadır.
Silah Ruhsatı Kart Bedelinin “Türk Polis Teşkilatı Güçlendirme Vakfı Genel Müdürlüğünün Kurumsal Hesabına (T.C. Ziraat Bankasın ) yatırılması gerekmektedir. (Ziraat Bankası Mobil Bankacılık Uygulamasından veya Banka Şubesine Bizzat Yatırılabilir “yatırılacak olan ücretin bağış olarak yatırılmaması gerekmektedir”)
5 yıllık silah taşıma ruhsatı harç bedeli Maliye veznesine yatırılıp makbuz getirilecek.
Göreviyle ilgili seçim tutanağı
Bağlı olunan oda, birlik, federasyon, konfederasyon yazısı
Silah ruhsat müracaatlarında, taşıma süresi dolan veya bulundurma ruhsatlı silahlar, silah nakil belgesi alınmak suretiyle tespit için ruhsatları ile birlikte şubeye getirilecektir. MKE AŞ.’den yeni silah alınması halinde ise fatura ile birlikte getirilecektir. *60 günlük süre aşılırsa adli işlem yapılır.
Başvuru sahipleri vergi dairesinden 6183 Sayılı Kanunun 22/A maddesi kapsamında 5.000-TL'yi aşan tutarda vadesi geçmiş borcu olup olmadığını gösterir belge. (Müracaat tarihi itibariyle evrak son bir ay içinde alınmış olacaktır.)
NOT :
Aslı getirilmeyen bütün evraklar noterden tasdikli olacaktır.
7/6/2005 TARİHLİ VE 5362 SAYILI ESNAF VE SANATKÂRLAR MESLEK KURULUŞLARI KANUNUNA GÖRE KURULMUŞ OLAN; ODA, BIRLIK, FEDERASYON, KONFEDERASYON YÖNETIM KURULU BAŞKAN VE ÜYELERI, ESNAF VE SANATKÂRLAR KREDI VE KEFALET KOOPERATIFLERI YÖNETIM KURULU BAŞKAN VE ÜYELERİNE, (Md.9/v)
İkamet edilen yer itibariyle polis sorumluluk bölgesinde ikamet edenlerin İl Emniyet Müdürlüğüne, Jandarma sorumluluk bölgesinde ikamet edenlerin ise İl Jandarma Komutanlığına müracaat etmesi gerekmektedir.
Oda, birlik, federasyon, konfederasyon yönetim kurulu başkan ve üyeleri için;
1.Valilik Makamına hitaben dilekçe (Başka bir şahıstan devir alınması durumunda devir eden ve alanın karşılıklı dilekçe vermesi gerekmektedir.)
2.Yarım kapaklı dosya.
3.Müracaat esnasında nüfus cüzdanının aslı ibraz edilecektir.
4.Silah Ruhsatı almasında sakınca bulunmadığına dair doktor raporu. (Tam teşekküllü Devlet Hastanelerinden veya Üniversite hastanelerinden alınacak sağlık kurulu raporu) * Sağlık raporları düzenlenen rapor üzerinde başkaca tarih belirtilmemiş ise düzenlendiği tarihten itibaren 2 yıl geçerlidir.
5.1 Adet Biyometrik fotoğraf. ( Son 1 yıl içerisinde çekilmiş olacaktır)
6.Müracaat esnasında parmak izi alınmaktadır.
7.Silah Ruhsatı Kart Bedelinin “Türk Polis Teşkilatı Güçlendirme Vakfı Genel Müdürlüğünün Kurumsal Hesabına (T.C. Ziraat Bankasına) yatırılması gerekmektedir. (Ziraat Bankası Mobil Bankacılık Uygulamasından veya Banka Şubesine Bizzat Yatırılabilir “yatırılacak olan ücretin bağış olarak yatırılmaması gerekmektedir”)
8. 5 Yıllık silah taşıma ruhsatı harç bedeli Maliye veznesine yatırılıp makbuz getirilecek.
9. Göreviyle ilgili seçim tutanağı
10. Üyesi olduğu kurumun 5362 Sayılı Kanunla kurulduğuna ve halen görevinin devam ettiğine dair oda, birlik, federasyon, konfederasyon yazısı
11. Başvuru sahipleri vergi dairesinden 6183 Sayılı Kanunun 22/A maddesi kapsamında 5.000-TL'yi aşan tutarda vadesi geçmiş borcu olup olmadığını gösterir belge. (Müracaat tarihi itibariyle evrak son bir ay içinde alınmış olacaktır.)
Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Koop. Yönetim Kurulu Başkan ve Üyeleri için;
1.Valilik Makamına hitaben dilekçe (Başka bir şahıstan devir alınması durumunda devir eden ve alanın karşılıklı dilekçe vermesi gerekmektedir.)
2.Yarım kapaklı dosya.
3.Müracaat esnasında nüfus cüzdanının aslı ibraz edilecektir.
4.Silah Ruhsatı almasında sakınca bulunmadığına dair doktor raporu. (Tam teşekküllü Devlet Hastanelerinden veya Üniversite hastanelerinden alınacak sağlık kurulu raporu) * Sağlık raporları düzenlenen rapor üzerinde başkaca tarih belirtilmemiş ise düzenlendiği tarihten itibaren 2 yıl geçerlidir.
5.1 Adet Biyometrik fotoğraf. ( Son 1 yıl içerisinde çekilmiş olacaktır)
6.Müracaat esnasında parmak izi alınmaktadır.
7.Silah Ruhsatı Kart Bedelinin “Türk Polis Teşkilatı Güçlendirme Vakfı Genel Müdürlüğünün Kurumsal Hesabına (T.C. Ziraat Bankasına) yatırılması gerekmektedir. (Ziraat Bankası Mobil Bankacılık Uygulamasından veya Banka Şubesine Bizzat Yatırılabilir “yatırılacak olan ücretin bağış olarak yatırılmaması gerekmektedir”)
8. 5 Yıllık silah taşıma ruhsatı harç bedeli Maliye veznesine yatırılıp makbuz getirilecek.
9. Silah ruhsat müracaatlarında, taşıma süresi dolan veya bulundurma ruhsatlı silahlar, silah nakil belgesi alınmak suretiyle tespit için ruhsatları ile birlikte şubeye getirilecektir. MKE AŞ.’den yeni silah alınması halinde ise fatura ile birlikte getirilecektir. *60 günlük süre aşılırsa adli işlem yapılır.
10. Başvuru sahipleri vergi dairesinden 6183 Sayılı Kanunun 22/A maddesi kapsamında 5.000-TL'yi aşan tutarda vadesi geçmiş borcu olup olmadığını gösterir belge. (Müracaat tarihi itibariyle evrak son bir ay içinde alınmış olacaktır.)
11. Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri yönetim kurulu başkan ve üyelerini gösterir güncel Ticaret Sicil Müdürlüğü yazısı.
NOT : Aslı getirilmeyen bütün evraklar noterden tasdikli olacaktır
EMEKLİ KAMU GÖREVLİLERİ TAŞIMA RUHSATI İŞLEMLERİ
İkamet edilen yer itibariyle polis sorumluluk bölgesinde ikamet edenlerin İl Emniyet Müdürlüğüne, Jandarma sorumluluk bölgesinde ikamet edenlerin ise İl Jandarma Komutanlığına müracaat etmesi gerekmektedir. (Ancak emekli emniyet teşkilatı personelinin ikamet yeri jandarma olsa dahi ruhsat işlemleri polis birimlerince, askeri personellerin de kuvvet komutanlıklarınca yapılmaktadır.)
MÜRACAAT ESNASINDA İSTENEN BELGELER
Valilik Makamına hitaben dilekçe (Başka bir şahıstan devir alınması durumunda devir eden ve alanın karşılıklı dilekçe vermesi gerekmektedir.)
Yarım kapaklı dosya.
Müracaat esnasında nüfus cüzdanının aslı ibraz edilecektir.
1(Bir) Adet Biometrik fotoğraf ( Son 1 yıl içerisinde çekilmiş olacaktır)
Emeklilik Onay Yazısı/Emekli Kimlik Kartı fotokopisi
Emekli oluş şekline, hakkında meslek veya memuriyetten çıkarma cezası istemiyle tahkikat açılıp açılmadığı veya kesinleşmiş bir mahkeme kararı bulunup bulunmadığına ilişkin kurum yazısı
Tabanca satış senedi(Zati Silah Müracaatları için)
Müracaat esnasında parmak izi alınmaktadır.
Silah Ruhsatı Kart Bedelinin “Türk Polis Teşkilatı Güçlendirme Vakfı Genel Müdürlüğünün Kurumsal Hesabına (T.C. Ziraat Bankasına ) yatırılması gerekmektedir. (Ziraat Bankası Mobil Bankacılık Uygulamasından veya Banka Şubesine Bizzat Yatırılabilir “yatırılacak olan ücretin bağış olarak yatırılmaması gerekmektedir”)
Silah Ruhsatı almasında sakınca bulunmadığına dair doktor raporu. (Tam teşekküllü Devlet Hastanelerinden veya Üniversite hastanelerinden alınacak sağlık kurulu raporu) Sağlık Raporunun geçerlilik süresi alındığı tarihten itibaren 6 aydır.
5 yıllık silah taşıma ruhsatı harç bedeli Maliye veznesine yatırılıp makbuz getirilecek.
Yukarıda belirtilen müracaat esnasında istenilen evraklardan; Sağlık Raporu ve 5 Yıllık Silah Taşıma Ruhsatı Harç Bedeli aşağıda belirtilen unvan/mesleklere göre farklılık göstermektedir.
VERİLİŞ MADDESİ
EMEKLİ KAMU GÖREVLİLERİ
SAĞLIK RAPORU
HARÇ DURUMU
RUHSAT GEÇERLİLİK SÜRESİ
10/A
Vali, vali yardımcısı, kaymakam ve bucak müdürleri ile mülkiye müfettişi, daire başkanı veya şube müdürü gibi Mülki İdare Amirliği Hizmetleri sınıfına dahil görevlerden emekli olanlar.
Emekli Olduktan 6 Ay Sonra İstenir.
HARÇSIZ
SÜRESİZ
10/B
Hakim, cumhuriyet başsavcısı, cumhuriyet savcısı ile bu meslekten sayılanlardan emekli olanlar. (Sayıştay Başkanı, Sayıştay Daire Başkanları, Sayıştay Üyeleri, Sayıştay Denetçileri, Sayıştay Başsavcıları ve Savcıları)
Emekli Olduktan 6 Ay Sonra İstenir.
HARÇSIZ
SÜRESİZ
10/C
Büyükelçilik unvanından emekli olanlar.
Emekli Olduktan 6 Ay Sonra İstenir.
HARÇSIZ
SÜRESİZ
10/C
Elçi, daimi temsilci, daimi temsilci yardımcısı, birinci müsteşar, müsteşar, başkatip, ikinci katip, üçüncü katip, başkonsolos, başkonsolos yardımcısı, konsolos, muavin konsolos unvanlarından emekli olanlar.
Emekli Olduktan 6 Ay Sonra İstenir.
HARÇLI
SÜRELİ
10/E
Emniyet hizmetleri sınıfına dahil ünvanlardan emekli olanlar.
Emekli Olduktan 6 Ay Sonra İstenir.
HARÇSIZ
SÜRESİZ
10/G
6831 sayılı Orman Kanunu’nun 77’nci maddesi gereğince, görevdeyken demirbaş silahını taşıyan orman muhafaza memurları ve orman bölge şefliği unvanlarından emekli olanlar. (bunlar emekli olduklarında satın alacakları zati silahlarını veya kanuni yoldan edindikleri şahsi silahlarını taşıyabilirler)
Emekli Olduktan 6 Ay Sonra İstenir.
HARÇSIZ
SÜRESİZ
10/I
Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğünde, genel müdür, genel müdür yardımcısı, daire başkam, kaçakçılık ve istihbarat müdürü, bölge amiri, kısım amiri, gümrük muhafaza memurluğu unvanlarından emekli olanlar.
Emekli Olduktan 6 Ay Sonra İstenir.
HARÇSIZ
SÜRESİZ
10/İ
Devlet Denetleme Kurulu Başkan ve üyeliği, müsteşarlık, başbakanlık müsteşar yardımcılığı, bakanlıklara bağlı teftiş ve denetim görevi ifa eden kurul başkanlığı görevinde bulunmuş olanlar.
İSTENİR
HARÇLI
SÜRELİ
10/J
442 sayılı Kanunun mülga ek 16 ncı maddesinin birinci fıkrası ve 5673 sayılı Kanunun geçici 1 inci maddesine göre görevleriyle ilişikleri kesilen güvenlik korucularına.
İSTENİR
1(BİR) ADET SİLAH İÇİN HARÇSIZ VE SÜRESİZ. DİĞER SİLAHLARI İÇİN HARÇLI VE SÜRELİ
10/K
Cumhurbaşkanlığı merkez teşkilatında Cumhurbaşkanı özel kalem müdürlüğü, başdanışmanlığı, Cumhurbaşkanlığına bağlı kurum ve kuruluşların en üst yöneticiliği görevinde bulunmuş olanlar.
Emekli Olduktan 6 Ay Sonra İstenir.
HARÇSIZ
SÜRESİZ
10/K
Cumhurbaşkanlığı merkez teşkilatı danışmanlığı ve genel müdürlük görevinde bulunmuş olanlar.
İSTENİR
HARÇLI
SÜRELİ
10/L
Ceza infaz kurumu başkontrolörleri ve kontrolörlerine, birinci ve ikinci müdürlerine, idare memurları ile denetimli serbestlik müdür ve müdür yardımcılığı unvanlarından emekli olanlar.
İSTENİR
HARÇSIZ
SÜRESİZ
10/M
İnfaz ve koruma başmemuru ile infaz ve koruma memurluğu unvanlarından emekli olanlar.
İSTENİR
HARÇSIZ
SÜRESİZ
10/N
Cumhurbaşkanlığı Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyon Başkanlığı ve üyeliği görevinde bulunmuş olanlara,
İSTENİR
HARÇLI
SÜRELİ
10/O
En az bir dönem köy veya mahalle muhtarlığı, belediye başkanlığı yapmış olanlar. (2972 sayılı Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanun Hükümlerine göre seçilmiş ve bu görevlerde bulunmuş olma şartı aranır.)
İSTENİR
1(BİR) ADET SİLAH İÇİN HARÇSIZ VE SÜRESİZ. DİĞER SİLAHLARI İÇİN HARÇLI VE SÜRELİ
10/O
En az bir dönem İl genel meclis üyeliği yapmış olanlar.
İSTENİR
HARÇLI
SÜRELİ
YİVLİ AV TÜFEĞİ TAŞIMA RUHSATI İŞLEMLERİ (MADDE 47)
İkamet edilen yer itibariyle polis sorumluluk bölgesinde ikamet edenlerin İl Emniyet Müdürlüğüne, Jandarma sorumluluk bölgesinde ikamet edenlerin ise İl Jandarma Komutanlığına müracaat etmesi gerekmektedir.
Valilik Makamına hitaben dilekçe (Başka bir şahıstan devir alınması durumunda devir eden ve alanın karşılıklı dilekçe vermesi gerekmektedir.)
Yarım kapaklı dosya.
Müracaat esnasında nüfus cüzdanının aslı ibraz edilecektir.
Silah Ruhsatı almasında sakınca bulunmadığına dair doktor raporu. (Tam teşekküllü Devlet Hastanelerinden veya Üniversite hastanelerinden alınacak sağlık kurulu raporu) * Herhangi bir süre belirtilmemiş ise 2 yıl geçerlidir
1 Adet Biyometrik fotoğraf. ( Son 1 yıl içerisinde çekilmiş olacaktır)
Müracaat esnasında parmak izi alınmaktadır.
Silah Ruhsatı Kart Bedelinin “Türk Polis Teşkilatı Güçlendirme Vakfı Genel Müdürlüğünün Kurumsal Hesabına (T.C. Ziraat Bankasına ) yatırılması gerekmektedir. (Ziraat Bankası Mobil Bankacılık Uygulamasından veya Banka Şubesine Bizzat Yatırılabilir “yatırılacak olan ücretin bağış olarak yatırılmaması gerekmektedir”)
5 yıllık silah taşıma ruhsatı harç bedeli Maliye veznesine yatırılıp makbuz getirilecek.
Avcılık Belgesi (Orman Bakanlığından alınan avcılık belgesinin aslı ve fotokopisi bulunacak, ayrıca müracaat edilen yılın avcılık belgesi vizesi yapılmış olacak)
Başvuru sahipleri, vergi dairesinden 6183 Sayılı Kanunun 22/A maddesi kapsamında 5.000 TL'yi aşan tutarda vadesi geçmiş borcu olup olmadığını gösterir belge. (Müracaat tarihi itibariyle evrak son bir ay içinde alınmış olacaktır.
YİVSİZ AV TÜFEĞİ RUHSATNAMESİ İÇİN İSTENİLEN BELGELER
Dilekçe
Doktor raporu (Tek Hekim Raporu-Aile Sağlığı Merkezi/Sağlık Ocağı)
1 adet biyometrik fotoğraf
Müracaat esnasında parmak izi alınmaktadır.
Silah Ruhsatı Kart Bedelinin “Türk Polis Teşkilatı Güçlendirme Vakfı Genel Müdürlüğünün Kurumsal Hesabına (T.C. Ziraat Bankasına ) yatırılması gerekmektedir. (Ziraat Bankası Mobil Bankacılık Uygulamasından veya Banka Şubesine Bizzat Yatırılabilir “yatırılacak olan ücretin bağış olarak yatırılmaması gerekmektedir”)
Yivsiz Tüfek Vergisi (Vergi Dairesine)
Başvuru sahipleri, vergi dairesinden 6183 Sayılı Kanunun 22/A maddesi kapsamında 5.000 TL'yi aşan tutarda vadesi geçmiş borcu olup olmadığını gösterir belge. (Müracaat tarihi itibariyle evrak son bir ay içinde alınmış olacaktır.
NOT :
Yivsiz tüfek satın alma belgesi ve ruhsatnamesini ikamet esasına göre ilçe emniyet müdürlükleri tarafından verilmektedir.
Jandarma bölgesinde ikamet edenlere jandarma tarafından satın alma belgesi ve ruhsatname düzenlenmektedir.
Yenilemelerde tüfekler ve ruhsatnameler getirilecek
Silah ruhsatı verilmesini engelleyen haller
Madde 16 – (Değişik: 17/7/2017 - 2017/10643 K.)
Aşağıda belirtilen kişilere ikinci fıkradaki hükümler saklı kalmak kaydıyla ateşli silah ve mermilerini taşıma ya da bulundurma izni verilmez ve verilmiş ruhsatlar iptal edilir.(1)
a) Ateşli silahla işlenen suçlardan mahkûm olanlara.
b) Ruhsatlı silahıyla suç işleyenlere veya silahın muhafazasındaki ihmali ya da kusuru neticesi başkaları tarafından bir suç işlenmesine veya intihar ya da intihara teşebbüs edilmesine neden olanlara.
c) Taksirli suçlar hariç bir yıldan fazla hapis cezasına mahkûm olanlara.
d) Zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, her türlü kaçakçılık, bilişim alanındaki suçlar, ihaleye fesat karıştırma, yağma, uyuşturucu, 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 282 nci maddesinin ikinci fıkrası hariç olmak üzere suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, suç işlemek amacıyla örgüt kurma veya yönetme ya da üye olma, insan ticareti, organ ve doku ticareti, kişilerin hayatı, sağlığı veya malvarlığı bakımından tehlikeli olacak biçimde ya da kişilerde korku, kaygı veya panik yaratabilecek tarzda silahla ateş etme veya patlayıcı madde kullanma, fuhuş, sistemi engelleme, bozma, verileri yok etme veya değiştirme, kasten öldürme, silahla kasten yaralama veya çocukların cinsel istismarı suçlarından en az birinden dolayı mahkum olanlara.
e) (Değişik:RG-11/9/2021-31595-CK-4503/8 md.) 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun İkinci Kitap Dördüncü Kısım Dördüncü, Beşinci, Altıncı ve Yedinci Bölümünde tanımlanan suçlar ile 3713 sayılı Kanun kapsamına giren suçlardan mahkûm olanlara.
f) Taksirle veya basın ve yayın yoluyla işlenenler hariç olmak üzere değişik zamanlarda işlediği aynı veya farklı türden ikiden fazla suçtan dolayı mahkûm olanlara.
g) Ruhsatlı silahını geçici de olsa başkalarına verdikleri için mahkûm olanlara.
h) Kanunun 4 üncü maddesinde yazılı silahlardan birini kullanmak suretiyle suç işleyen ve bu suçtan dolayı mahkûm olanlara.
ı) Ruhsatların veriliş nedenleri ortadan kalktığı halde durumu ruhsatı veren makama altı ay içinde bildirmeyen ruhsat sahiplerine.
i) Spor maksatlı olarak spor federasyonlarının demirbaşına kayıtlı silahları amacı dışında kullananlara.
j) Mahkeme kararı ile veya haklarında verilen mahkûmiyet kararının sonucu olarak Türk Silahlı Kuvvetlerinden çıkarılanlara, rütbesinin geri alınmasına hükmolunanlar ile 6413 sayılı Kanun hükümleri uyarınca ayırma işlemine tabi tutulanlara, 3269 sayılı Kanunun 16 ncı maddesinin üçüncü fıkrası ve 3466 sayılı Kanunun mülga 15 inci maddesi uyarınca disiplinsizlik ya da ahlaki durum sebebiyle ayırma işlemine tabi tutulanlara, 3269 sayılı Kanunun 12 nci maddesi uyarınca başarısız görülenler ile 3466 sayılı Kanunun 13 üncü ve 16 ncı maddeleri uyarınca ilişikleri kesilenlere veya 1402 sayılı Kanunun 2 nci maddesi gereğince emekli edilenler ile disiplin kurulları ya da mahkeme kararıyla veya kanuni düzenleme ile meslekten ya da Devlet memurluğundan çıkarılanlara veya haklarında verilen mahkûmiyet kararı sonucu memuriyetle ilişiği kesilenlere ya da milli güvenliğe tehdit oluşturan terör örgütlerine aidiyeti, iltisakı veya irtibatı nedeniyle kamu görevinden çıkarılanlara.
(1) 11/9/2021 tarihli ve 31595 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 4503 sayılı Cumhurbaşkanı Kararının 8 inci maddesiyle, bu fıkrada yer alan ““hiçbir şekilde” ibaresi “ikinci fıkradaki hükümler saklı kalmak kaydıyla” şeklinde değiştirilmiştir.
k) Kısıtlı olanlar ile kamu hizmetinden yasaklılara.
l) Psikolojik, nörolojik ve fiziki rahatsızlıkları olanlara.
m) Yirmibir yaşını bitirmemiş olanlara.
n) (Ek:RG-11/9/2021-31595-CK-4503/8 md.) 8/3/2012 tarihli ve 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında haklarında tedbir kararı verilenlere tedbir kararı süresince.
(Değişik ikinci fıkra:RG-11/9/2021-31595-CK-4503/8 md.) Birinci fıkranın (e) bendi kapsamına girenlere affa uğramış olsalar bile ateşli silahlar ile mermilerini taşıma ya da bulundurma izni verilmez. Aynı fıkranın (a), (b), (c), (d), (f), (g), (h) ve (i) bentleri kapsamına girenler için yasaklanmış hakların geri verilmesi kararı alması ve mahkûm olunan cezanın infazının tamamlandığı tarihten itibaren beş yıl geçmesi halinde silah taşıma veya bulundurma ruhsat işlemleri yapılabilir. Aynı fıkranın (ı) bendi kapsamına girenlere Kanunun 6 ncı maddesinin birinci fıkrasında belirlenen idari para cezasını ödemeleri kaydıyla tekrar ruhsat verilebilir. Bu fıkra hükmü, suç olmaktan çıkan bir fiil nedeniyle hüküm giymiş olanlar hakkında uygulanmaz.
Kanunun ek 1 inci maddesinde silahla girilmesi yasaklanan yerlere silahla giren veya buralarda silah taşıyan kişilerin silah ruhsatları bulundurmaya çevrilir. Ön ödeme veya mahkûmiyet kararındaki adli para cezasının infaz edildiği veya düştüğü tarihten itibaren beş yıllık süre geçmediği takdirde, bu kişilere taşıma ruhsatı verilmez.
(Değişik dördüncü fıkra:RG-11/9/2021-31595-CK-4503/8 md.) Birinci fıkranın (a), (b), (d), (e) ve (h) bentlerinde belirtilen suçlardan dolayı hakkında kovuşturma yapılan kişiye kovuşturma sonuçlanıncaya kadar, milli güvenliğe tehdit oluşturan terör örgütlerine aidiyeti, iltisakı veya irtibatı nedeniyle görevden uzaklaştırılan kişiye ise tekrar göreve iade edilinceye kadar silah ruhsatı verilmesine ve yenilenmesine ilişkin işlemler bekletilir ve silah ilgili birimce emanete alınır. Ayrıca aynı fıkranın (n) bendinde belirtilen 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında haklarında tedbir kararı verilenlerin varsa ruhsat verilmesine ve yenilemesine ilişkin işlemleri bekletilir. Bunların ruhsata bağlanmış silahları ise tedbir kararı kalkıncaya kadar emanette tutulur.
Bu maddede belirtilen mahkumiyet, kesinleşmiş mahkumiyettir.
Mahkemelerce verilen hapis cezaları, adli para cezasına çevrilmiş olsa dahi bu maddenin uygulanmasında hapis cezası esas alınır.
5188 Sayılı Kanun Kapsamında Özel Güvenlik İşlemleri
5188 Sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun Kapsamındaki Silahlarla İlgili İşlemler:
5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun kapsamında özel güvenlik görevlilerinin görevlerini ifa ettikleri sırada kullandıkları silahlarla ve bunların mühimmatlarına ilişkin iş ve işlemler; Silah ve Patlayıcı Maddeler Şube Müdürlüğü ve jandarma sorumluluk bölgesinde ise Kısım Amirlikleri tarafından yürütülür.
Silah tahsisi yapılan yerlerde, silahlarla ilgili işlemleri yürütmek için 6136 sayılı Kanun ve 91/1779 karar sayılı Yönetmelikte belirtilen şarttan taşıyan, en az bir silah sorumlusu görevlendirilmesi zorunludur. KKKY, aranan şartlan taşımak kaydıyla silah sorumlusu olarak görev yapabilir.
Eğitim kurumlan veya özel güvenlik şirketlerinin kendilerine ait silahlarıyla ilgili işlemleri yürütmesi için 6136 sayılı Kanun ve 91/1779 karar sayılı Yönetmelikte belirtilen şartları taşıyan, en az bir silah sorumlusu görevlendirilmesi zorunludur. Kurucu veya yöneticiler aranan şartları taşımak kaydıyla silah sorumlusu olarak görev yapabilir.
Silah sorumlusu görevlendirilebilmesi için; kişi, kurum veya kuruluşlardan KKKY imzalı görevlendirme yazısı istenir. Ayrıca yönetim kurulu kararı istenmez. Silah sorumlusu olarak görevlendirilecek kişiye valilik oluru Silah ve Patlayıcı Maddeler Şube Müdürlüğü tarafından alınır.
İl özel güvenlik komisyonlarınca silah kadrosu verilmesi uygun görülen Kişi, Kurum, Kuruluş ile Eğitim Kurumlarının silahlardan sorumlu olarak görevlendirdikleri kişilerin sağlık raporu, adli sicil belgesi, UYAP ve Red kaydına bakılarak silah bulundurmasında ve taşımasında sakınca bulunmaması halinde yetkili mülki amirlikten onay alınarak silah satın alma belgesi düzenlenir.
Silahlardan Sorumlu olarak atanan kişinin bildirilme müracaatında istenen belgeler:
Silah talep eden Kişi, kurum, kuruluş ile eğitim kurumları tarafından, İl Emniyet Müdürlüğü Silah ve Patlayıcı Maddeler Şube Müdürlüğüne hitaben silah sorumlusunun bildirimi için yazılacak müracaat yazısı istenir. Bu müracaat yazısıyla birlikte Kurum/Kuruluş tarafından görevlendirilen Kurum Silah Sorumlusu kişinin fiziki olarak müracaat etmesi gerekmektedir.
Silah sorumlusu görevlendirilebilmesi için; kişi, kurum veya kuruluşlardan KKKY imzalı görevlendirme yazısı istenir. Ayrıca yönetim kurulu kararı istenmez.
Başvuruda, silah tahsisine konu komisyon kararının bir sureti, silah sorumlusu olarak görevlendirildiğine dair yazı ve ilk kez silah sorumlusu olarak atanacak kişilerden silah taşımasında veya bulundurmasında sakınca olmadığına dair sağlık kurulu raporu istenir. Silah sorumlusu görevlendirme yazılarında noter onayı aranmaz. Geçerli silahlı özel güvenlik görevlisi kimlik kartı veya silah taşıma ruhsatı bulunanlardan sağlık kurulu raporu istenmez.
Aynı özel hukuk tüzel kişi veya gerçek kişiye bağlı kurum veya kuruluşun, ülke genelinde özel güvenlik izni aldığı birden fazla yere, aynı kişi silah sorumlusu olarak görevlendirilebilir. Ancak, her il için ayrı valilik oluru alınması gerekir.
Silah ve mermi satın alma, devir ve hibe, özel güvenlik silah taşıma/bulundurma belgesi yenileme işlemleri sadece silah sorumlusu tarafından yerine getirilir. Bu işlemler için silah sorumlusunun ilk görevlendirildiğinde alınmış olan sağlık kurulu raporu geçerli kabul edilir. Ayrıca yeni tarihli sağlık kurulu raporu istenmez ve süre kaydı aranmaz.
Kurum Silah Sorumlusuna ait Nüfus Cüzdan Fotokopisi istenir.
Özel Güvenlik İzin Belgesi Ve Silah kadrosunu belirtir Komisyon kararı istenir.
Silahlardan sorumlu kişi görevlendirilmesi yapılmadan silah satın alma yetki belgesi düzenlenmeyecektir. Silahlardan sorumlu olan kişilerin değiştirilmesi durumunda Kurum tarafından Silah ve Patlayıcı Maddeler Şube Müdürlüğüne en kısa sürede yeni görevlendirilen kişinin bildirimi yapılacaktır. Ayrıca düzenlendiği tarihten itibaren her beş yıllık süre sonunda Silah Taşıma/Bulundurma Belgeleri (Silah Ruhsatı) yenilenecektir.
Silah Satın Almada istenen belgeler :
Özel Güvenlik İzninin verildiği yer itibariyle Polis sorumluluk bölgesinde ise İl Emniyet Müdürlüğü Silah ve Patlayıcı Maddeler Şube Müdürlüğüne hitaben yazılacak Silah talebini içeren müracaat yazısı.
Özel Güvenlik Şube Müdürlüğünce düzenlenen Özel Güvenlik İzin Belgesi fotokopisi.
Özel Güvenlik Şube Müdürlüğünce düzenlenen İl Özel Güvenlik Komisyon Karar fotokopisi.
İki adet vesikalık fotoğraf (Silahlardan sorumlu kişiye ait son bir yıl içinde çektirilmiş olacak.) istenir.
Silah Satın Alma Yetki Belgesi Kurum Silah Sorumlusu tarafından fiziki olarak yapılır ve Silah Satın Alma Yetki Belgesi Kurum Silah Sorumlusu adına düzenlenir.
Silah Satın Alma Yetki Belgesinin geçerlilik süresi düzenlendiği tarihten itibaren Altı aydır. Bu belge ile bizzat yetki verilen kişi Kurum Silah Sorumlusu tarafından silah satın alınır.
Yeni alınacak silahlar için Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu tarafından düzenlenen fatura yedi gün süre ile nakil belgesi olarak değerlendirilir ve ayrıca nakil belgesi düzenlenmesi gerekmez.
Satın alınan bu silaha ait fatura silahın Menşei Belgesi olup, düzenlendiği tarihten itibaren altmış gün süre ile geçerlidir. Silah sahibi, bu süre içinde silahı ile birlikte ruhsat işlemleri yapan Silah ve Patlayıcı Maddeler Şube Müdürlüğüne müracaat etmek zorundadır. Belirtilen sürede müracaat etmeyenler hakkında adli işlem yapılır.
Özel Güvenlik Hizmetlerinde Kullanılan Silahların Devir, Hibe Durumlarında Uygulanacak Esaslar:
Kanun kapsamında bulunan kişi, kurum veya kuruluşun talebi üzerine özel güvenlik uygulamasına son verilmesi veya valilik tarafından özel güvenlik izninin iptal edilmesi nedeniyle silah bulundurma ve taşıma izni iptal edilen kurum, kuruluş yetkililerine veya güvenlik şirketi yöneticilerine öncelikle Yönetmeliğin “Silah ve Fişeklerin Devri” başlıklı 30 uncu maddesi hükmü ve özel güvenlik izninin iptali ile ilgili Özel Güvenlik Komisyon kararı, İl Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü tarafından imza karşılığı tebliğ edilir. Bu tebligat ile birlikte silahların devir, hibe işlemlerinin müracaatı için İl Silah ve Patlayıcı Maddeler Şube Müdürlüğüne müracaat edilir.
Tebligat ile; silahların devir, hibesi için ilgililere mevzuat gereği verilen altı aylık süre başlamış olmakta, bu süre içerisinde devir gerçekleştirilmez ise bundan sonraki süreçte bu silahların satış, hibe ve devri söz konusu olamamakta, altı ayı takip eden iki aylık süre içerisinde silahın ait olduğu kişi tarafından kurum / kuruluştaki uygun kişiler adına 6136 sayılı Kanuna göre ruhsat başvurusunda bulunmaları gerekmektedir. İki aylık süre içerisinde de bir başvuru olmaz ise silahlar müsadere edilmek üzere adli makamlara intikal ettirilir.
Yapılacak olan Hibe İşlemlerinde; Yönetim Kurulu kararı alındıktan sonra kurum tarafından ( Kararda hibe edilecek silahların seri numara, çap ve marka bilgileri ile Hibenin Emniyet Genel Müdürlüğüne ya da MKE Kurumuna şartsız ve bedelsiz olarak yapılacağı açıkça yazılır) ve İl Özel Güvenlik Kurulu Kararı müracaat yazı ekine eklenerek, İl Silah ve Patlayıcı Maddeler Şube Müdürlüğüne müracaat yazısı ile müracaat edilir.
Özel Güvenlik Silah Taşıma/Bulundurma Belgelerinin Yenilenmesi İşlemi:
Kişi, kurum, kuruluş ile eğitim kurumlarında 5188 sayılı kanun kapsamında bulundurulan silahların Özel Güvenlik Silah Taşıma/Bulundurma Belgelerinin her 5 (beş) yılda bir yenilenmesi gerektiğinden;
Özel Güvenlik Silah Taşıma/Bulundurma Belgelerinin yenilenebilmesi için önce Silahlardan sorumlu kişi görevlendirilmesi yapılacaktır. Yenilemesi yapılacak Özel Güvenlik Silah Taşıma/Bulundurma Belgeleri için kurum tarafından İl Emniyet Müdürlüğü Silah ve Patlayıcı Maddeler Şube müdürlüğüne hitaben müracaat yazısı yazılacak ve ekine kurum özel güvenlik izin belgesi, il özel güvenlik komisyon kararı, eski ruhsatlar yazı ekine eklenecektir.
Genel Hükümler :
Özel güvenlik görevlileri, ateşli silahları Kanunda belirtilen istisnalar dışında görev alanı dışına çıkaramaz. Ancak Silahların devir, satış, hibe, tamir, eğitim veya sınav atışı ya da geçici görevlendirilmesi gibi nedenlerle nakli söz konusu ise; Silahların ve mermilerin nakledilebilmesi için kurum silah sorumlusu adına silah ve mermi nakil belgesi düzenlenmesi talep edilecektir. Silah ve mermilerin nakil nedeni, bulunduğu yer unvanı ve açık adresi ile nakledileceği yer unvanı ve açık adresi, silahların marka, model, çap ve seri numaraları ve nakil edilecek tarih talep yazısında açıkça belirtilecektir. Ayrıca Özel Güvenlik Silah Taşıma/Bulundurma Belgesi (Silah Ruhsatı) fotokopisi yazı ekine konulacaktır.
Kurum-Kuruluş, Eğitim Kurumlarının Silah Nakil Belgesi talepleri, öncelikle İl Özel Güvenlik Şube Müdürlüğüne ve daha sonra Kurum-Kuruluş, Eğitim Kurumu Yetkilileri tarafından, Silahın nakil tarihinden en az 5 (Beş) gün öncesinden İl Silah Ve Patlayıcı Maddeler Şube Müdürlüğüne müracaat edilir.
Bünyesinde Silah Ve Silahlı Özel Güvenlik Görevlisi bulunan Kurum-Kuruluşların Hizmet içi Eğitim atışları Her yılın 1 Ocak – 30 Kasım tarihleri arasında yaptırılır. Aralık ayında Atış planlanmaz.
Özel poligonlarda yaptırılacak atışlar en az 15 gün öncesinden İl Özel Güvenlik Şube Müdürlüğüne ve İl Silah ve Patlayıcı Maddeler Şube Müdürlüğüne müracaat edilir.
MP-5 silahları ile uzun namlulu silahlarla yapılacak Atışlar sadece genel kolluk tarafından yaptırılır.
Kurum-Kuruluş, Eğitim Kurumlarının Silah Nakil Belgesi talepleri İl Özel Güvenlik Şube Müdürlüğüne ve daha sonra Kurum-Kuruluş, Eğitim Kurumu Yetkilileri tarafından Silahın nakil tarihinden en az 5 (Beş) gün öncesinden İl Silah Ve Patlayıcı Maddeler Şube Müdürlüğüne müracaat edilir.
Özel Güvenlik Eğitim Hizmetlerinde atışlarda kullanılan silahlarla ilgili daha önce yapılan, mermi satın almak üzere satın alma kodu verilme işlemine son verilmiştir.
SOSYAL MEDYA
Bizi Takip edin !